Maker Swiftkey-app overgenomen door Microsoft

Maker Swiftkey-app overgenomen door Microsoft

03-02-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Microsoft heeft de ontwikkelaar van de veel gebruikte Swiftkey toetsenbord-app overgenomen. Microsoft zou 250 miljoen dollar betaald hebben voor de overname.

Af en toe duiken berichten op die inzage geven in de status van de ontwikkeling van schermtoetsenborden binnen Microsoft. Het bedrijf blijkt aan vele technologieën te werken om tekstinvoer via beeldschermen te verbeteren. Zo registreerde Microsoft in 2010 een patent op een 'reliëf beeldscherm' waarmee het beeldscherm virtuele toetsen op het beeldscherm voelbaar kon maken. In 2012 was een ander bedrijf, Tactus, die met prototypes van reliëf beeldschermen kwam.

Ondertussen lijkt Microsoft niet echt meer te geloven in reliëf beeldschermen, maar onderzoekt hoe het bedrijf ervoor kan zorgen dat de aanraking van beeldschermen zo goed mogelijk geïnterpreteerd kan worden. Typen op beeldschermen is vaak onnauwkeuriger dan op een fysiek toetsenbord omdat mensen de toetsen niet voelen en toetsjes op een smartphone beeldscherm vrij klein zijn en daardoor snel op een verkeerde toets gedrukt wordt.

Toekomstvisie Microsoft

Het toetsenbord dat Microsoft voor ogen lijkt te hebben, moet in staat zijn te herkennen welk woord of zin een gebruiker wil typen, ook al maakt de gebruiker daarbij typefouten. Op basis van wat de gebruiker typt en in het verleden heeft getypt, worden de toetsenborden van Microsoft steeds beter in het voorspellen wat de gebruiker wil gaan typen. In dat opzicht is toetsenbord-app Swiftkey bij Microsoft onder de aandacht gekomen.

De ontwikkeling van schermtoetsenborden bij Microsoft is nu extra relevant aangezien ook Windows computers steeds vaker een touchscreen krijgen en steeds meer WIndows laptops ook als tablet gebruikt kunnen worden en daardoor geen fysiek toetsenbord meer aanwezig is. Ook ontwikkelt Microsoft momenteel 'Hololens', een Virtual Reality oplossing- en omgeving waarin gebruikers in het 'luchtledige' kunnen typen.

Swiftkey ontwikkelde kunstmatige intelligentie

Swiftkey bestaat al sinds 2010 als alternatieve toetsenbord-app voor Android smartphones en is nu ook al zo'n twee jaar beschikbaar voor de Apple iPhone. Swiftkey heeft in de afgelopen jaren tekstvoorspelling naar een hoger plan weten te tillen. De app is in staat te leren hoe de gebruiker typt en op basis daarvan tekstvoorspelling en zelfs tekstcorrectie toe te passen. Achter de app zit een vorm van kunstmatige intelligentie.

Microsoft koopt Swiftkey

Om het wiel niet opnieuw uit te moeten vinden, heeft Microsoft het bedrijf achter de Swiftkey app nu overgenomen, zo meldt The Financial Times. Microsoft zou 250 miljoen dollar voor het bedrijf betaald hebben. Microsoft zou vooral interesse hebben in de technologie achter de Swiftkey app. Wat de overname zal gaan betekenen voor de Swiftkey app is momenteel nog niet bekend. Beide bedrijven hebben nog niet gereageerd op de overname.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie