BlackBerry knikkert opnieuw 200 werknemers op straat

BlackBerry knikkert opnieuw 200 werknemers op straat

06-02-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


BlackBerry heeft afgelopen nacht bekend gemaakt dat het bedrijf opnieuw afscheid gaat nemen van 200 van haar personeelsleden. BlackBerry snijdt vooral in de ontwikkeling van haar eigen BlackBerry 10 besturingssysteem.

Ondanks dat BlackBerry begin dit jaar nog aangaf dat BlackBerry 10 verre van dood is, stuurt BlackBerry toch bijna 200 man de laan uit, waaronder vooral mensen die betrokken waren bij de ontwikkeling van het BlackBerry 10 besturingssysteem, zo meldt Mobilesyryp. De ontslagen vallen zowel op het hoofdkantoor van BlackBerry in het Canadese Waterloo als in de Amerikaanse staat Florida.

Zoveelste reorganisatie

Het is de zoveelste reorganisatie die BlackBerry doorvoert. In de afgelopen jaren is het personeelsbestand van BlackBerry fors gekrompen en hebben al duizenden medewerkers ontslag gekregen.

Stille overgang naar Android

Bronnen rondom BlackBerry suggereren dat het bedrijf in stilte helemaal aan het overgaan is op het Android besturingssysteem. Hardop wil BlackBerry dit echter niet toegeven aangezien het BlackBerry 10 besturingssysteem veel geld en ontwikkeling heeft gekost en BlackBerry graag zou zien dat dit besturingssysteem voor bijvoorbeeld nationale overheden gebruikt gaat worden.

Zo probeert BlackBerry het BlackBerry 10 'NIAP-gecertificeerd' (National Information Assurance Partnership)  te krijgen, zodat smartphones met BlackBerry 10 gebruikt kunnen worden in hoge overheidsorganen en op hoog niveau in bedrijven waar kans op spionage groot is.

Zeven BlackBerry 10 smartphones

Sinds de introductie van BlackBerry 10 in januari 2013 heeft BlackBerry totaal acht smartphones uitgebracht die draaien op het nieuwe BlackBerry 10 besturingssysteem: De BlackBerry Z10, BlackBerry Q10, BlackBerry Q5, BlackBerry Z30, BlackBerry Passport, BlackBerry Classic, BlackBerry Z3 en de BlackBerry Leap. De gloednieuwe BlackBerry Priv, die sinds kort verkrijgbaar is in Nederland, is BlackBerry's eerste smartphone die draait op het Android besturingssysteem.

Geen BlackBerry 10 smartphone introductie meer op de planning

Voor dit jaar staan enkel introducties van één of twee op Android gebaseerde BlackBerry smartphones op de planning. Er komen vooralsnog geen nieuwe BlackBerry 10 toestellen uit omdat de ontwikkeling hiervan duurder is dan van Android toestellen. Wel brengt BlackBerry dit jaar nog twee updates voor BlackBerry 10 uit, zo heeft de fabrikant begin dit jaar bekend gemaakt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie