Apple zet eerste stap in Virtual Reality met View Master VR-bril

08-02-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Connectiviteit, Toestellen


Apple heeft in stilte een eenvoudige en goedkope VR-bril opgenomen in haar assortiment. De View Master VR-bril kan in de Verenigde Staten al voor 29,99 dollar besteld worden en biedt de mogelijkheid een iPhone in de VR-bril te schuiven.

Gespeculeerd wordt dat Apple met meer dan 100 man werkt aan Virtual Reality. Tot op heden heeft Apple zelf echter nog niets rondom VR gepresenteerd. Toch ziet Apple VR als een belangrijke toekomst voor het bedrijf, getuige de stille opname van de View Master VR-bril in haar Apple Store.

View Master VR-bril voor de Apple iPhone (fotocredit: Engadget)
View Master VR-bril voor de Apple iPhone (fotocredit: Engadget)

Made for iPhone

De View Master VR-bril is niet door Apple zelf gemaakt, maar is wel een officieel gecertificeerd product voor Apple iPhones. Iedere Apple iPhone 5 of nieuwer kan in de View Master geschoven worden. De View Master is een plastic VR-bril met daarin twee lenzen en wat eenvoudige hardware om de functionaliteit van de bril mogelijk te maken.

View Master app

Om een iPhone in de View Master als VR-bril te kunnen gebruiken moet vanuit de Apple App Store de View Master app gedownload en geïnstalleerd worden. Daarbij krijgt de gebruiker direct de beschikking over wat Virtual Reality content zoals 'Space', 'Destinations' en 'National Geographic: Wildlife Experience'.

Verkrijgbaar in de Apple Store

De View Master VR-bril is in de Verenigde Staten nu te bestellen via de officiële Apple Store voor 29,99 dollar. Omdat het product niet van Apple zelf is, kan de View Master uiteraard ook buiten Apple om besteld worden. In dat geval is de VR-bril zelfs voor minder dan 20 dollar verkrijgbaar.

VR plannen van Apple

Verwacht wordt dat Apple dit jaar zelf ook met 'iets' op het gebied van VR zal gaan komen. Wat Apple van plan is, is echter nog niet bekend.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie