KPN opent voorverkoop Fairphone 2

09-02-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


KPN is vandaag begonnen met de voorverkoop van de Fairphone 2, de meest eerlijke en duurzaam geproduceerde smartphone ter wereld. Het toestel is vanaf 24 februari zowel los als in combinatie met een abonnement verkrijgbaar bij KPN.

KPN heeft vandaag de voorverkoop geopend voor de Fairphone 2. KPN zal als eerste en vooralsnog ook als enige provider in Nederland de meest eerlijke en duurzame smartphone ter wereld gaan aanbieden.

Fairphone kondigt Fairphone 2 aan
Fairphone kondigt Fairphone 2 aan

De materialen waarvan de Fairphone 2 zijn gemaakt, hebben een eerlijke oorsprong. Zo worden geen grondstoffen uit conflictgebieden gebruikt. De Fairphone wordt vervolgens geproduceerd onder goede en gezonde omstandigheden voor productiemedewerkers. Veel elektronica van vandaag de dag wordt vooral in China door straatarme Chinezen geproduceerd onder vaak erbarmelijke omstandigheden.

Reparaties zelf uit te voeren

De Fairphone 2 is ook duurzamer en dus beter voor het milieu, aangezien gebruikers zelf gemakkelijk bij de componenten van het toestel kunnen en dus ook relatief eenvoudig zelf reparaties aan het toestel kunnen uitvoeren. Daardoor zou het toestel ook een langere levensduur moeten bieden. De Fairphone 2 kreeg in november 2015 al de hoogst haalbare score voor 'repareerbaarheid' van reparatiesite iFixit.

Specificaties

De Fairphone 2 beschikt over een 5 inch groot Full HD beeldscherm en aangedreven wordt door de Qualcomm Snapdragon 801 processor, een 2,3 GHz quad-core processor. De processor wordt ondersteund met 2 gigabyte werkgeheugen. Voorts heeft de smartphone 32 gigabyte opslagcapaciteit en is uitgerust met een MicroSD geheugenkaartslot.

De Fairphone 2 heeft verder een primaire 8-megapixelcamera aan de achterzijde ook beschikt over een 2-megapixel frontcamera. Het toestel draait direct uit de doos op Android 5.1 Lollipop, momenteel één de nieuwste versie van Android, en zal later ook een update naar Android 6.0 Marshmallow gaan krijgen.

Voorverkoop geopend, verkrijgbaar vanaf 24 februari

De Fairphone 2 wordt sinds eind 2015 uitgeleverd aan alle klanten die het toestel middels de crowdfunding campagne van Fairphone hebben gekocht. KPN heeft ook een batch Fairphone 2 toestellen ingekocht en gaat de smartphones vanaf 24 februari verkopen. De Fairphone 2 kan nu al in de voorverkoop besteld worden bij KPN en is vanaf 24 februari zowel los als in combinatie met een KPN abonnement verkrijgbaar.

Meer informatie en alle specificaties van de Fairphone 2 zijn verzameld op onze Fairphone 2 overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10