Lenovo komt met Android 6.0 update voor Moto E 4G

19-02-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Gebruikers van de Motorola Moto E 2015, ook bekend als de Moto E 4G, kunnen gaan uitkijken naar een Android 6.0 Marshmallow update voor hun toestel.

Lenovo heeft bekend gemaakt dat het bedrijf in India is gestart met de uitrol van haar Android 6.0 Marshmallow update naar de Motorola Moto E 2015, ook bekend als de Motorola Moto E 4G. De update komt naar alle waarschijnlijkheid ook naar de Benelux, al heeft Lenovo dit nog niet officieel bevestigd. Eerder bracht Lenovo in de Benelux ook al Android 6.0 Marshmallow updates uit voor haar Moto G serie.

Motorola New Moto E
Motorola New Motorola E (Motorola Moto E 2015)

Gebruikers van de Motorola Moto E zonder 4G ondersteuning worden waarschijnlijk door Lenovo teleurgesteld. Dit in september 2014 uitgebrachte toestel zal waarschijnlijk géén Android 6.0 Marshmallow update gaan ontvangen. Helaas gaat dat wel in tegen de goede reputatie die Lenovo en Motorola tot op heden hadden op update gebied. Motorola voorziet en voorzag oudere smartphones in alle prijsklassen doorgaans van meerdere Android updates. Nu Motorola volledig onder de vlag van Lenovo valt, lijkt dit toch te gaan veranderen.

Meer controle over privacy

Dankzij de Android 6.0 Marshmallow update zal de Motorola Moto E 2015 gaan profiteren van de nieuwste functies en verbeteringen die Google in Android 6.0 Marshmallow heeft gestopt. De belangrijkste nieuwe functie is de zogenaamde 'permissie manager'. Daarmee kunnen gebruikers per applicatie aangeven van welke systeembronnen de applicatie wel of geen gebruik mag maken. Op die manier hebben gebruikers betere controle over hun privacy.

Energiezuiniger

Android 6.0 Marshmallow zal op de Moto E 2015 ook zorgen voor een beter uithoudingsvermogen. De update brengt namelijk ook de functie 'Doze' met zich mee. Deze functie optimaliseert het energieverbruik op het moment dat de Moto E 2015 in stand-by staat.

Advies: alleen downloaden via Wi-Fi

Omdat het om een geheel nieuwe versie van Android gaat, is de update behoorlijk groot. De update is tussen de 1,1 en 1,4 gigabyte groot. GSM Helpdesk adviseert om die reden om de update alleen te downloaden via een Wi-Fi verbinding om extreem dataverbruik vanuit de databundel te voorkomen.

Via het instellingen menu in de Moto E 2015 kan handmatig gecontroleerd worden op de beschikbaarheid van de update. Naar verloop van tijd zal de Moto E 2015 ook zelf melding maken dat er een update beschikbaar is. Op dit moment is de update overigens nog niet beschikbaar in de Benelux, maar zal naar verwachting binnen enkele weken gaan verschijnen. Overigens heeft Lenovo dit nog niet officieel bevestigd.
Laatste Nieuws2 Reacties
cvegreen plaatste dit 19 feb 2016

Laat het maar heel snel overwaaien naar Europa, dan kan mijn Moto E tweede generatie er ook van genieten. Ben er nu al heel erg benieuwd naar hoe de Marschallow smaakt op mijn o zo geliefde Moto E LTE

cvegreen plaatste dit 12 apr 2016

Ik heb zojuist de melding gekregen dat Android 6.0 klaar staat om te installeren. Yes.

Geef ook je reactie