Langverwachte introductie Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge is een feit!

21-02-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Zojuist heeft Samsung in Barcelona de langverwachte Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge onthuld. Beide nieuwe smartphones liggen vanaf 11 maart in Nederland in de winkels.

Aan alle geruchten, speculaties en roddels rondom de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge van de afgelopen maanden is vanavond definitief een einde gekomen, want zojuist heeft Samsung in Barcelona de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge officieel gepresenteerd. Het geruchtencircuit bleek er dit jaar heel dicht bij te zitten. Nagenoeg alles wat afgelopen weken en maanden is uitgelekt, blijkt te kloppen.

Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge

Met de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge brengt Samsung twee verschillende formaten smartphones uit. De 'normale' Galaxy S7 heeft namelijk een 5,1 inch groot beeldscherm, de Galaxy S7 Edge een 5,5 inch groot beeldscherm. Voor beide toestellen gebruikt Samsung de Super AMOLED beeldschermtechnologie, dat bekend staat om haar hoge contrast. De resolutie van het beeldscherm van beide toestellen is met 1440 x 2560 pixels (QHD) gelijk gebleven aan de Galaxy S6 familie.

Vormgeving nauwelijks gewijzigd

Qua vormgeving zijn de verschillen tussen de nieuwe Galaxy S7 toestellen en de Galaxy S6 toestellen van vorig jaar minimaal. Eén verbetering heeft Samsung in ieder geval wel doorgevoerd door nu ook de hoeken aan de achterzijde van de toestellen af te ronden. Hierdoor ligt de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge beter in de hand. Voorts steekt ook de cameramodule minder uit. Een grote vooruitgang is het feit dat de nieuwe Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge volledig stof- en waterdicht zijn. Hiervoor zijn de toestellen IP68 gecertificeerd.

Exynos 8 processor met 4 gigabyte werkgeheugen

De Europese uitvoering van de Samsung Galaxy S7 wordt aangedreven door de Exynos 8 processor van Samsung. Dit is een 64-bit octa-core processor bestaande uit een zeer snelle 2,3 GHz quad-core processor en en een energiezuinige 1,6 GHz quad-core processor. Daarbij beschikken beide toestellen over maar liefst 4 gigabyte aan werkgeheugen. De applicatieprocessor is 50 procent sneller en de grafische processor tot 77 procent sneller dan de Exynos 7 chipset in de Galaxy S6 familie.

MicroSD geheugenkaartslot is terug!

De interne opslagcapaciteit van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge bedraagt standaard 32 gigabyte. De kritiek die Samsung heeft gekregen op haar Galaxy S6 toestellen vanwege het ontbreken van een MicroSD geheugenkaartslot heeft het bedrijf ter harte genomen, want de opslagcapaciteit van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge kan weer uitgebreid worden met MicroSD geheugenkaarten van maximaal 200 gigabyte. Hiervoor zijn beide toestellen uitgerust met een gecombineerde sleuf voor de (nano) simkaart en een MicroSD geheugenkaart.

Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge

12-megapixelcamera

Op cameragebied heeft Samsung een hele opvallende stap gezet. De nieuwe Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zijn namelijk uitgerust met een 12-megapixelcamera, terwijl de Galaxy S6 familie nog een 16-megapixelcamera had. Samsung claimt dat de 12-megapixelcamera ondanks haar lagere resolutie betere foto's zal afleveren dan de 16-megapixelcamera in de Galaxy S6 familie. Aan de voorzijde van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge is een 5-megapixel frontcamera aanwezig.

De Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zijn volgens Samsung de eerste smartphones ter wereld met een zogenaamde Dual Pixel camerasensor. De 12 miljoen pixels in de camerasensor bestaan allemaal uit twee subpixels en kunnen individueel scherpstellen op het onderwerp. Hierdoor kan de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge onder normale lichtomstandigheden in 0,15 seconde scherpstellen (dit was 0,3 seconde bij de Galaxy S6 familie) en in 0,2 seconde onder donkere omstandigheden (dit was 0,85 seconde bij de Galaxy S6 familie). Deze Dual Pixel sensor staat volgens Samsung garant voor altijd scherpe foto's, zowel onder lichte als onder donkere omstandigheden.

Flink grotere accu's

Samsung heeft het voor elkaar gekregen de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge uit te rusten met flink grotere accu's. De normale Galaxy S7 heeft nu een accu van 3.000 mAh (i.p.v. 2.550 mAh). De Galaxy S7 Edge heeft een accu van maar liefst 3.600 mAh (in plaats van 2.600 mAh). Daarmee zouden beide toestellen een aanzienlijk beter uithoudingsvermogen moeten bieden ten opzichte van hun voorgangers.

Uiteraard ondersteunen beide smartphones draadloos opladen. Dankzij de nieuwste technieken kunnen beide toestellen 63 tot 69 procent sneller draadloos opgeladen worden dan de Galaxy S6 familie. Bij de Galaxy S7 duurt een volledige draadloze oplaadcyclus 130 minuten, bij de Galaxy S7 Edge 150 minuten.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge zullen op 11 maart in de Benelux in de winkels komen te liggen. De Samsung Galaxy S7 heeft een verkoopadviesprijs van 699 euro. De Samsung Galaxy S7 Edge gaat 799 euro kosten. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's:

Samsung Galaxy S7 overzichtspagina
Samsung Galaxy S7 Edge overzichtspagina

Blijf op de hoogte!

Wilt u direct op de hoogte gebracht worden zodra de Samsung Galaxy S7 en / of de Samsung Galaxy S7 Edge in Nederland verkrijgbaar zijn? Meldt u dan hieronder aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie