Alcatel presenteert indrukwekkende Idol 4 en Idol 4S

21-02-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2016


Alcatel heeft voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona twee hele bijzondere smartphones gepresenteerd: De Alcatel Idol 4 en de Alcatel Idol 4S. Beide smartphones worden gekenmerkt door een ongekend hoogwaardige vormgeving, een extreem goede geluidskwaliteit, zeer goede specificaties en toch een opvallend vriendelijke prijs.

Alcatel probeert al enkele jaren af te komen van het stigma dat de fabrikant alleen maar goedkope smartphones maakt met weinig revolutionaire specificaties of vormgeving. Dit jaar gaat Alcatel op het Mobile World Congress in Barcelona de wereld echt verbazen met haar geheel nieuwe Alcatel Idol 4 en Alcatel Idol 4S smartphones.

De Alcatel Idol 4 en Idol 4S zijn bijzonder fraai vormgegeven smartphones
De Alcatel Idol 4 en Idol 4S zijn bijzonder fraai vormgegeven smartphones

Design

De Alcatel Idol 4 en Idol 4S zijn ongekend fraai vormgegeven smartphones. De toestellen hebben een metalen frame, afgwerkt met een glazen paneel aan zowel de voor- als achterzijde. Omdat Alcatel gebruik maakt van Gorilla Glass 4 zijn de glazen panelen nagnoeg krasvast.

De Alcatel Idol 4 en Idol 4S zijn uniek met hun front- en rear-facing stereo speakers
De Alcatel Idol 4 en Idol 4S zijn uniek met hun front- en rear-facing stereo speakers

Bijzondere speakers

Aan de boven- en onderzijde van de Idol 4 en Idol 4S lopen de glazen panelen niet helemaal tot aan de rand door. Dit geeft op de eerste plaats een leuk design effect, maar onhult ook een andere bijzondere eigenschap. De Alcatel Idol 4 en Idol 4S zijn namelijk beide uitgerust met stereo speakers.

Wat de speakers in de Idol 4 en Idol 4S extra bijzonder maken is dat de speakers zowel naar de voor- als naar de achterzijde gericht zijn en de smartphone op basis van haar sensoren zelf registreert aan welke kant van de smartphone het geluid uitgevoerd moet worden. Ligt het toestel met het beeldscherm naar beneden op tafel, dan komt het geluid uit de achterzijde van het toestel. Ligt het toestel met de rug op tafel, dan komt het geluid uit de voorzijde van het toestel.

Hoewel het niet bij Alcatel verwacht zou worden maakt Alcatel gebruik van enorm krachtige 3,6 watt speakers die zijn ontworpen door JBL. Hierdoor is de Alcatel Idol 4 en Idol 4S in staat ongelofelijk krachtig en mooi stereo geluid weer te geven zonder vervorming.

De Alcatel Idol 4 en Idol 4S hebben prachtige beeldschermen
De Alcatel Idol 4 en Idol 4S hebben prachtige beeldschermen

Beeldscherm

De grootste verschillen tussen de Idol 4 en de Idol 4S is vooral het formaat. De Idol 4 is uitgerust met een 5,2 inch IPS beeldscherm met een Full HD beeldschermresolutie, terwijl de Idol 4S een indrukwekkend 5,5 inch groot AMOLED met een nóg hogere QHD beeldschermresolutie heeft.

De Idol 4 is uitgevoerd met een 13-megapixelcamera, terwijl de Idol 4S zelfs een 16-megapixelcamera heeft
De Idol 4 is uitgevoerd met een 13-megapixelcamera, terwijl de Idol 4S zelfs een 16-megapixelcamera heeft

Camera

Ook op cameragebied zijn er kleine verschillen tussen de Idol 4 en de Idol 4S. De Idol 4 heeft een 13-megapixelcamera en de Idol 4S is nog luxer uitgevoerd met een 16-megapixelcamera. Beide toestellen hebben aan de voorzijde een 8-megapixel frontcamera.

Prestaties

Qua processor is de Idol 4S uiteraard het meest spectaculair uitgerust met de gloednieuwe Qualcomm Snapdragon 652 processor, opgebouwd uit een 1,8 GHz en een 1,4 GHz quad-core processor. De Idol 4 wort aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 615 processor, een octa-core processor opgebouwd uit een 1,7 en een 1,2 GHz quad-core processor.

Beide toestellen beschikken over maar liefst 3 gigabyte aan werkgeheugen. Daarbij heeft de Idol 4S een interne opslagcapaciteit van 32 gigabyre en de Idol 4 een interne opslagcapaciteit van 16 gigabyte. De opslagcapaciteit van beide toestellen kan uitgebreid worden middels MicroSD geheugenkaarten van maar liefst 512 gigabyte.

Omdat de Idol 4 wat compacter is, heeft de Idol 4 een 2.610 mAh accu gekregen. Dat is in relatie tot haar formaat overigens behoorlijk krachtig. De Idol 4S heeft zelfs een 3.000 mAh accu. Doordat beide toestellen direct uit de doos draaien op Android 6.0 Marshmallow beloven beide smartphones een ongekend goed uithoudingsvermogen te bieden.

Boom Me Up! knop aan de rechterzijde van de Alcatel Idol 4 en Idol 4S
Boom Me Up! knop aan de rechterzijde van de Alcatel Idol 4 en Idol 4S

Boom me up-knop

Zowel de Idol 4 als de Idol 4S zijn voorzien van een 'boom me up' knop. Hiermee kunnen vanuit diverse applicaties geavanceerde opties geactiveerd worden. Vanuit de muziekspeler zorgt een druk op deze knop voor een extra rijke geluidservaring, terwijl vanuit stand-by met één druk op deze knop meteen een foto gemaakt kan worden. In de Alcatel Idol 4 en Idol 4S zijn diverse 'boom me up' functies verstopt, klaar om ontdekt te worden door de gebruiker!

VR-box

Wat de Alcatel Idol 4S extra bijzonder maakt, is dat de Idol 4S geleverd zal gaan worden in een unieke VR-box. De doos van de smartphone, die volledig van kunststof is gemaakt, fungeert tevens als VR-bril. Op de Alcatel Idol 4S staat standaard al wat VR-content zodat toekomstige gebruikers van de Idol 4S zichzelf meteen in de wereld van virtual reality kunnen storten.

Prijs en beschikbaarheid

De Alcatel Idol 4 en Idol 4S worden rond de zomver van dit jaar in Nederland in de winkels verwacht. De complete Idol 4 krijgt een verkoopadviesprijs van slechts 279,99 euro, de zeer uitgebreide Alcatel Idol 4S krijgt een verkoopadviesprijs van 449,99 euro, inclusief de doos die fungeert als VR-bril.

Meer informatie en alle specificaties van de Alcatel Idol 4 en Alcatel Idol 4S zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's:

Alcatel Idol 4 overzichtspagina
Alcatel Idol 4S overzichtspagina
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie