Alcatel toont zeer betaalbare Windows 10 tablet met multi-functioneel keyboard

23-02-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2016


Alcatel heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona haar eerste Windows 10 tablet gepresenteerd. De tablet kan gebruikt worden als volwaardige laptop dankzij het multi-functionele toetsenbord.

Alcatel is al van oudsher erg sterk in het ontwikkelen en op de markt brengen van producten met een zeer scherpe prijs gecombineerd met precies de functionaliteit waar de meeste mensen meer dan voldoende aan hebben. Binnen dit gedachtengoed heeft Alcatel op het Mobile World Congress haar eerste Windows 10 tablet gepresenteerd.

Alcatel Plus 10 tablet met Windows 10
Alcatel Plus 10 tablet met Windows 10

De Alcatel Plus 10 is een tablet met een 10,1 inch groot beeldscherm die draait op de desktop-versie van Windows 10. In feite is de Alcatel Plus 10 daarmee een volwaardige computer. Om de Alcatel Plus 10 als computer te kunnen gebruiken kan de tablet in het meegeleverde toetsenbord gezet worden.

Multi-functioneel toetsenbord

Het afneembare toetsenbord van de Alcatel Plus 10 is letterlijk multi-functioneel. Op de eerste plaats kan het toetsenbord natuurlijk als tekstinvoer-apparaat gebruikt worden. Het toetsenbord fungeert ook als 'dock' om de tablet in te kunnen zetten tijdens het kijken van bijvoorbeeld een video. Maar dat is nog niet alles...

De Alcatel Plus 10 heeft een multi-functioneel tablet
De Alcatel Plus 10 heeft een multi-functioneel tablet

Het toetsenbord van de Alcatel Plus 10 beschikt over een eigen Wi-Fi hotspot die in verbinding staat met 4G netwerken. Op die manier kan de Alcatel Plus 10 tablet, alsmede maximaal 14 andere apparaten gelijktijdig verbinding maken met de ingebouwde Wi-Fi hotspot om online te gaan via de mobiele dataverbinding. Om dit te faciliteren is ook het toetsenbord van de Alcatel Plus 10 uitgerust met een accu.

Meer dan voldoende voor dagelijks gebruik

De Alcatel Plus 10 wordt aangedreven door een 1,92 GHz quad-core Intel processor. De tablet beschikt daarbij over 2 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte interne opslagcapaciteit. Waar nodig kan dit verder uitgebreid worden middels MicroSD geheugenkaarten van maximaal 64 gigabyte.

Voor dagelijks huis-, tuin- en keukengebruik zijn deze technische specificaties meer dan voldoende voor een prettige PC en tablet ervaring. Internetten, mailen, facebook en video's kijken is allemaal mogelijk op de Alcatel Plus 10. Uiteraard is de tablet niet te vergelijken met ultieme game-pc's, maar daarom heeft de tablet ook een hele vriendelijke prijs.

Zelfs twee camera's

De tablet is zelfs voorzien van twee camera's. Aan de achterzijde van de tablet is een 5-megapixelcamera geplaatst, aan de voorzijde is een 2-megapixel frontcamera aanwezig voor bijvoorbeeld Skype gesprekken.

Feitelijk twee accu's

Doordat zowel het toetsenbord als de Alcatel 10 Plus tablet een ingebouwde accu hebben, biedt de Alcatel Plus 10 op het moment dat beide accu's volledig vol zijn een onafgebroken werk- en speeltijd tot 8 uur. De Alcatel Plus 10 tablet heeft een ingebouwde accu van 5.830 mAh, het toetsenbord beschikt daarbij ook nog over een 2.580 mAh accu.

Prijs en beschikbaarheid

Alcatel heeft bekend gemaakt dat de Alcatel Plus 10 tablet inclusief toetsenbord vanaf medio juni van dit jaar in Nederland in de winkels komt te liggen. De 2-in-1 tablet-computer heeft een bescheiden verkoopadviesprijs van slechts 349,99 euro gekregen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10