Tele2 maakt grote data abonnementen ook als sim-only beschikbaar

Tele2 maakt grote data abonnementen ook als sim-only beschikbaar

23-02-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Netwerk , Toestellen


Tele2 gaat vanaf morgen, woensdag 24 februari, haar grote data abonnementen ook als sim-only abonnement aanbieden. Sinds eind vorig jaar biedt Tele2 abonnementen met extreem grote databundels oplopend tot wel 24 gigabyte. Tot op heden waren deze abonnementen alleen af te sluiten in combinatie met een smartphone.

Tele2 gaat haar abonnementen met extreem grote databundels vanaf morgen (woensdag 24 februari) ook als sim-only abonnement aanbieden. Dat heeft de provider vandaag bekend gemaakt. In november vorig jaar opende Tele2 officieel haar 4G netwerk in Nederland en introduceerde abonnementen met extreem grote databundels oplopend tot wel 24 gigabyte per maand. Deze abonnementen konden tot op heden echter alleen afgesloten worden in combinatie met een smartphone.

Vanaf morgen zijn dezelfde abonnementen die Tele2 al sinds november aanbiedt in combinatie met een smartphone ook als sim-only abonnement te bestellen. Het grootste abonnement met onbeperkt bellen, onbeperkt SMS'en en een databundel van 24 gigabyte kost als sim-only 35 euro per maand.

Beschikbare abonnementen

Door de bestaande abonnementen in combinatie met een toestel te vertalen naar een sim-only abonnement heeft Tele2 vanaf morgen de volgende vijf nieuwe sim-only abonnementen:

  • 100 minuten + 1 GB voor 10 euro
  • Onbeperkt bellen en SMS'en + 1,5 GB voor 16 euro
  • Onbeperkt bellen en SMS'en + 4 GB voor 21 euro
  • Onbeperkt bellen en SMS'en + 8 GB voor 25 euro
  • Onbeperkt bellen en SMS'en + 24 GB voor 35 euro

Ook maandelijks opzegbaar

De sim-only abonnementen van Tele2 hebben standaard een looptijd van twee jaar. Klanten die liever een maandelijks opzegbaar abonnement willen, betalen 1 euro per maand extra voor hun abonnement. Tot eind maart geeft Tele2 klanten die kiezen voor een 2-jarig sim-only abonnement een extra korting op hun abonnementsprijs.

4G only netwerk

De reden dat Tele2 tot op heden haar abonnementen alleen in combinatie met een smartphone aanbood is omdat Tele2 in Nederland alleen over een eigen 4G netwerk beschikt. De toestellen die Tele2 bij abonnementen met flinke korting aanbiedt zijn allemaal geschikt voor het 4G netwerk van Tele2.

Kijk goed of uw smartphone geschikt is voor het netwerk van Tele2!

Wie gebruik wil gaan maken van de sim-only abonnementen van Tele2 moet goed kijken of de smartphone die met het sim-only abonnement gebruikt gaat worden geschikt is voor het 4G netwerk van Tele2. Nagenoeg alle 4G smartphones die sinds 2014 op de markt zijn gekomen ondersteunen de 4G frequenties van Tele2. Belangrijk is dat het toestel ondersteuning biedt voor de 800 MHz en de 2600 MHz band, de twee frequentiebanden die Tele2 gebruikt. Via onze gear-pagina kunt u uw smartphone opzoeken in onze uitgebreide database en in het specificatie-overzicht zien welke 4G frequenties uw toestel ondersteunt.

Op het moment dat een smartphone de 4G frequenties van Tele2 niet ondersteunt, kan de klant niet optimaal profiteren van zijn of haar Tele2 abonnement. Het toestel zal in die situatie in veel gevallen terugschakelen naar het 2G (GSM) of 3G (UMTS) netwerk van T-Mobile, waar Tele2 nog steeds een overeenkomst mee heeft. Klanten van Tele2 kunnen namelijk op plekken waar het 4G netwerk van Tele2 nog geen dekking biedt gebruik maken van- en terugvallen op het mobiele netwerk van T-Mobile. Het 3G netwerk van T-Mobile is uiteraard aanzienlijk minder snel dan het 4G netwerk van Tele2.

De vijf sim-only abonnementen van Tele2 met extreem grote databundels zijn verkrijgbaar vanaf woensdag 24 februari en kunnen direct op de website van Tele2 besteld worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie