Preview: HTC Desire 530 is een spetterend instapmodel

23-02-2016  |  Patrick Kagenaar  |  MWC 2016


HTC kondigde tegen ieders verwachting in, twee toestellen aan op het Mobile World Congress in Barcelona. De HTC Desire 530 en HTC Desire 825, voegen zich toe aan de populaire Desire-reeks van het Taiwanese bedrijf.

De HTC Desire 530 is de kleinste variant van de twee en positioneert zich aan de onderkant van het mid-range segment. Het toestel doet een beetje denken aan het kleine broertje van de Desire 626, die qua specificaties net iets uitgebreider is.

HTC Desire 530
De HTC Desire 530

Trendy design

De Desire 530 ligt qua vormfactor in lijn met eerdere modellen van HTC. Kenmerkend zijn daarbij de stereo-speakers aan de voorzijde en grote cameralens aan de achterzijde van het toestel. Een selectie van de Desire 530 uitvoeringen beschikt daarnaast over, wat HTC noemt, het 'Micro splash-design': een soort willekeurig patroon aan verf-spetters op de cover van het toestel. De kleuren van de spetters vertalen zich vervolgens weer door naar de power-button en de wallpaper.

De kijkhoeken van de HTC Desire 530
De kijkhoeken van de HTC Desire 530 zijn niet heel goed

Beeldscherm

HTC heeft de Desire 530 voorzien van een 5 inch beeldscherm met een resolutie van 720P HD. HTC staat er om bekend om hun toestellen over het algemeen uit te rusten met prima panelen. De Desire 530 beschikt echter over een beeldscherm, waarvan de kijkhoeken niet al te best zijn. Zodra het toestel ook maar ligt gekanteld wordt, worden de kleuren flets en het contrast slechter.

Geen BoomSound speakers

Hoewel het toestel uitgerust is met twee stereo-speakers aan de voorzijde, heeft HTC er niet voor gekozen om haar bekende BoomSound technologie hierop toe te passen. De techniek activeert zich echter wel wanneer er een headset op het toestel wordt aangesloten. 

De camera van de HTC desire 530
De HTC Desire 530 is voorzien van een 8 megapixel camera

Een flinke camera

Aan de voorzijde van het toestel heeft HTC een 5-megapixel camera geplaatst, waarmee prima selfies geschoten kunnen worden. De camera aan de achterzijde heeft 8 megapixels tot zijn beschikking. De BBI-sensor moet er voor zorgen dat er ook in omgevingen met minder goede lichtomstandigheden, mooie plaatjes geschoten kunnen worden.

Prestaties

Dat de HTC Desire 530 aan de onderkant van het midrange-segment wordt gepositioneerd is te zien aan de chipset die HTC heeft gebruikt. Het toestel is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 210 chipset, die is voorzien van een op 1.1GHz geklokte quad-core processor. De processor wordt bijgestaan door 1,5GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen.

Ondanks de Snapdragon 210, reageert de Desire 530 opvallend vlot. De Desire 530 draait op Android 6.0 Marshmallow, waarover HTC haar eigen Sense 7 schil heeft gelegd. 

Prijs en beschikbaarheid

De HTC Desire 530 zal vanaf media maart verkrijgbaar zijn in de kleuren zwart, grijs en wit. Van iedere variant zullen tevens 'micro splash' versies verschijnen. HTC heeft nog geen verkoopadviesprijs bekend gemaakt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie