Sony Duitsland zaait verwarring met uitspraken over komst Sony Xperia Z6

24-02-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2016


Sony Duitsland heeft middels uitspraken op Facebook verwarring gezaaid over de status van de Sony Xperia X serie. Internationale media leggen de uitspraken uit dat er geen opvolger meer zal komen voor de Xperia Z5 en de nieuwe Xperia X serie de 'vervanger' is voor de Xperia Z familie.

Uitspraken van Sony Duitsland op Facebook hebben internationaal behoorlijk stof doen opwaaien. Naar aanleiding van de introductie van de nieuwe Xperia X serie ontving Sony Duitsland op Facebook diverse vragen of het bedrijf dit jaar ook nog met de Xperia Z6 zal gaan komen. Het antwoord dat Sony Duitsland op Facebook plaatste wordt door internationale media uitgelegd alsof er geen Xperia Z6 meer zal verschijnen. De uitspraken van Sony Duitsland zijn waarschijnlijk verkeerd uitgelegd.

Sony Xperia X Performance
Sony Xperia X Performance

Zoals gebruikelijk doet Sony geen uitspraken over producten die nog niet zijn gepresenteerd. Vragen over het bestaan van een mogelijke Sony Xperia Z6 worden dan ook ontweken en beantwoord binnen het kader van de begin deze week gepresenteerde Xperia X serie.

Opvallende antwoorden

In antwoord op een Facebook gebruiker die vroeg waarom Sony geen Xperia Z6 heeft gepresenteerd op het Mobile World Congress antwoordde Sony Duitsland: "De Xperia X serie is gebaseerd op een geheel nieuw concept en zal de Xperia Z serie vervangen." in een ander antwoord stelt Sony Duitsland: "Er zal geen Z6 komen."

Uitleg Sony Nederland

Tijdens het Mobile World Congress verklaarde Sony Nederland tegenover GSM Helpdesk dat de nieuwe Xperia X serie in geen enkel opzicht vergeleken mag worden met de Sony Xperia Z familie. Volgens Sony Nederland is de nieuwe X serie een geheel nieuwe serie die los staat van de Xperia Z familie. Hoewel ook Sony Nederland geen uitspraken doet over het wel of niet bestaan van nog niet aangekondigde smartphones zoals bijvoorbeeld een Xperia Z6, kon uit de uitspraken van Sony Nederland niet opgemaakt worden dat er geen opvolger meer zou verschijnen voor de huidige Xperia Z5.

Nog steeds kans op komst Xperia Z6

Op basis van de gesprekken die GSM Helpdesk met Sony Nederland heeft gehad tijdens het Mobile World Congress, wordt door GSM Helpdesk de conclusie getrokken dat de Xperia X serie gezien moet worden als een serie smartphones die (net) onder de Xperia Z familie geplaatst is. GSM Helpdesk concludeert dat de komst  De Sony Xperia X Performance, de meest uitgebreide smartphone in de nieuwe Xperia X serie, is in bepaalde opzichten uitgebreider ten opzichte van de Xperia Z5, bijvoorbeeld op het gebied van processor en frontcamera. Qua beeldschermformaat (5 inch) staat de Xperia X Performance echter toch duidelijk ónder de Xperia Z5.

Sony presenteerde afgelopen maandag de geheel nieuwe Xperia X serie. In de serie werden totaal drie toestellen onthuld: de Sony Xperia X, Xperia X Performance en de Xperia XA. In onze video over deze nieuwe Xperia X serie gaat GSM Helpdesk dieper in op deze nieuwe toestellen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie