VIDEO: Virtual Reality wordt realiteit

VIDEO: Virtual Reality wordt realiteit

24-02-2016  |  Patrick Kagenaar  |  MWC 2016


TV producenten en de filmindustrie hebben al meerdere malen geprobeerd 3D televisie door te laten breken, tot op heden zonder groot succes. Op het Mobile World Congress in Barcelona is duidelijk geworden wat de daadwerkelijke toekomst van 3D is: Virtual Reality.

De toekomst van 3D is niet de platte 3D TV waarbij door een brilletje wat 3D effecten zichtbaar worden. De toekomst van 3D is Virtual Reality. Dat is de belangrijkste conclusie die dit jaar op het Mobile World Congress in Barcelona getrokken kan worden. Dankzij Virtual Reality zit de kijker midden in het spektakel en kan letterlijk 360 graden om zich heen, boven en onder zich kijken. Overal komt het beeld letterlijk op de kijker af.

Dankzij één Kickstarter project in 2012, het project waaruit Oculus en de Oculus Rift VR Bril is geboren, heeft de wereld voor het eerst kennis gemaakt met hoe Virtual Reality zou moeten werken en er uit zou moeten zien. Oculus heeft uiteindelijk vier jaar nodig gehad om haar VR bril door te ontwikkelen en geschikt te krijgen voor commerciële introductie.

Doorbraak hing al in de lucht

Vorig jaar hing de doorbraak van VR op het Mobile World Congress in Barcelona al min of meer in de lucht. HTC presenteerde exact één jaar geleden tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de HTC Vive, een ongekend uitgebreide VR-bril die gaat concurreren met de Oculus Rift. Dit jaar is op het Mobile World Congress duidelijk geworden dat de gehele tech-industrie massaal in de wereld van VR is gesprongen.

Eerste VR brillen zijn al beschikbaar

Vanaf het tweede kwartaal zullen zowel de Oculus Rift als de HTC Vive Pre, het finale model van de vorig jaar gepresenteerde HTC Vive, in de winkels komen te liggen. Samsung nam afgelopen november al een voorsprong toen het bedrijf haar Gear VR uitbracht, die overigens ook over technologie van Oculus beschikt. Maar ook andere fabrikanten, waaronder LG, Microsoft en zelfs Acer en Alcatel hebben VR-brillen.

VR is meer dan alleen de VR-bril

Maar VR eindigt niet alleen bij de VR-bril, zo blijkt dit jaar op het Mobile World Congress. Het zijn niet alleen de VR brillen die de toekomst van Virtual Reality bepalen, het is ook de beschikbare content. Als het aan de tech-industrie ligt, kunnen we die content zelf gaan maken middels bijvoorbeeld 360-graden camera's.

Verwacht grote en spectaculaire innovaties!

Wat duidelijk is, is dat we nog steeds slechts aan het begin van het Virtual Reality tijdperk staan en dat de komende jaren nog mooie en grote innovaties verwacht mogen gaan worden op het gebied van VR. Zouden we volgend jaar op het Mobile World Congress van 2017 bijvoorbeeld de eerste smartphone met een 360-graden camera gaan zien?
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

29-01-2019
Honor View 20
15-11-2018
Oppo RX17 Pro
02-11-2018
Huawei Mate 20


Nieuw

26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10
24-02-2019
LG G8 ThinQ