Preview: HP lost met HP Elite X3 tekortkoming van Continuum op

25-02-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2016


HP heeft eerder deze week op het Mobile World Congress in Barcelona de zakelijke HP Elite X3 gepresenteerd, een flink formaat smartphone die dankzij HP's Workspace oplossing in combinatie met Continuum als volwaardige computer gebruikt kan worden.

HP, vooral bekend als producent van computers, laptops, tablets en printers, heeft eerder deze week op het Mobile World Congress in Barcelona de HP Elite X3 smartphone gepresenteerd. De Elite X3 is een flink formaat smartphone die vooral op de zakelijke markt gericht gaat worden en draait op Windows 10. Om die reden ondersteunt de Elite X3 ook Microsoft Continuum, een docking-oplossing van Microsoft waarmee Windows 10 smartphones min of meer als computer gebruikt kunnen worden.

HP Workspace en Microsoft Continuum maken gezamelijk van de HP Elite X3 een volwaardige computer
HP Workspace en Microsoft Continuum maken gezamelijk van de HP Elite X3 een volwaardige computer

Microsoft Continuum kent echter haar beperkingen. Omdat een smartphones een andere processor architectuur hebben dan computers, kunnen Windows programma's niet op Windows 10 smartphones gedraaid worden. Zelfs met Continuum van Microsoft zijn gebruikers die hun smartphone als computer willen gebruiken dus beperkt tot de beschikbare Windows apps.

Workspace en Continuum vormen de ideale combinatie

HP lost deze 'tekortkoming' van Continuum op middels de zakelijke oplossing 'Workspace'. Dit is een dienst waarbij Windows programma's op de servers van HP geïnstalleerd kunnen worden, waarna de programma's naar de smartphone 'gestreamd' worden. Feitelijk gaat het dus om een vorm van een 'remote desktop'.

Microsoft Continuum zorgt er op haar beurt voor dat een beeldscherm, toetsenbord en muis op de smartphone aangesloten kunnen worden. De combinatie tussen Workspace van HP en Continuum van Microsoft resulteren in een echte computer-ervaring die beide oplossingen los van elkaar niet kunnen bieden. Voor het gebruik van de Workspace oplossing moet een abonnement afgesloten worden bij HP.

De HP Elite X3 is een 6 inch grote phablet
De HP Elite X3 is een 6 inch grote phablet

Flink formaat krachtpatser

De HP Elite X3 smartphone is een ware krachtpatser. Op de eerste plaats heeft het toestel een behoorlijk groot beeldscherm van afgerond 6 inch in diameter. Aangezien de Elite X3 zonder twijfel gerekend mag worden tot de categorie 'high-end smartphones', kent het beeldscherm van de Elite X3 ook een hoge QHD (1440 x 2560 pixels) beeldschermresolutie.

Onder de motorkap van de Elite X3 draait de krachtige Qualcomm Snapdragon 820 processor, ondersteund door 4 gigabyte aan werkgeheugen. Daarbij beschikt de Elite X3 over een interne opslagcapaciteit van 64 gigabyte en een MicroSD uitbreidingsslot voor geheugenkaarten van maximaal 2 terabyte.

Zo veilig als een bunker

Wie van biometrische beveiligingsmethoden houdt, kan zijn hart ophalen bij de Elite X3. Het toestel beschikt namelijk zowel over een vingerafdruksensor als over een irisscanner. Naast haar biometrsiche beveiligingsmogelijkheden beschikt de Elite X3 ook over vergaande encryptie mogelijkheden met 128- en zelfs 256-bit bestandsversleutelingen.

HP Elite X3
HP Elite X3

Eén telefoon voor privé en zakelijk gebruik

De HP Elite X3 is uitgevoerd met dual-sim ondersteuning, wat haar zakelijke karakter extra onderstreept. Dankzij deze dual-sim ondersteuning kunnen twee simkaarten, bijvoorbeeld met een privé en een zakelijk mobiel nummer, tegelijk in de Elite X3 geplaatst en gebruikt worden.

Enorme accu

Vanwege haar behoorlijke formaat heeft HP de grotere beschikbare oppervlakte optimaal gebruikt voor een flinke accu. De batterij van de HP Elite X3 heeft een capaciteit van maar liefst 4.150 mAh, wat zelfs voor dit formaat smartphones groot te noemen is. Een dergelijke hoge accu capaciteit resulteert uiteraard ook in een langer uithoudingsvermogen, wat voor een zakelijke smartphone ook een essentieel punt is.

De HP Elite X3 is geheel stof- en waterdicht
De HP Elite X3 is geheel stof- en waterdicht

Stof- en waterdicht

Een fijne bijkomstigheid is verder dat de HP Elite X3 IP67 gecertificeerd is. Dat betekent dat de smartphone stof- en waterdicht is en dus met een gerust hart in een flinke regenbui gebruikt kan worden.

De HP Elite X3 heeft een opvallende speakergrille met daaronder speakers van Bang & Olufsen
De HP Elite X3 heeft een opvallende speakergrille met daaronder speakers van Bang & Olufsen

Multimediaal monster

Ondanks haar zakelijke focus, weet de HP Elite X3 ook op multimediaal gebied de ogen en oren te verwennen. Het toestel is aan de achterzijde voorzien van een hoogwaardige 16-megapixelcamera en heeft aan de voorzijde een 8-megapixelcamera.

Onder het beeldscherm is een opvallende speakergrille geplaatst die op het eerste gezicht willekeurig geperforeerd lijkt te zijn. Achter deze speakergrille gaan speakers schuil die door high-end audiomerk Bang & Olufsen zijn ontwikkeld.

En nu wordt het wachten...

HP heeft met de Elite X3 gekozen voor een ouderwetse introductiemethode. De Elite X3 is namelijk in een behoorlijk vroeg stadium aangekondigd door HP. De smartphone komt namelijk pas op zijn vroegst in de zomer van dit jaar in de winkels te liggen, maar mogelijk zelfs pas in het najaar. Wat de Elite X3 gaat kosten heeft HP voor het gemak nog niet bekend gemaakt. De achterliggende reden is ongetwijfeld dat deze smartphone qua priijs waarschijnlijk dicht bij een getal met drie nullen zal liggen.

Meer informatie over- en alle specificaties van de HP Elite X3 zijn verzameld op onze uitgebreide HP Elite X3 overzichtspagina. Wilt u op de hoogte gebracht worden zodra de HP Elite X3 in de winkels komt te liggen? Meldt uzelf dan hieronder aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk en ontvang direct een e-mail zodra de HP Elite X3 in de winkels wordt gespot!
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3