LG X Screen en LG X Cam smartphones debuteren in Barcelona

25-02-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2016


Vorige week heeft LG in de aanloop naar het Mobile World Congress alvast de LG X Screen en de LG X Cam aan de wereld voorgesteld. Beide smartphones hebben hun ware première op het Mobile World Congress in Barcelona gekregen.

Zoals ieder jaar heeft LG ook dit jaar weer de weken voor het Mobile World Congress gebruikt om alvast te vertellen wat deze week in Barcelona zou gaan tonen. Op dit moment vindt in Barcelona namelijk het jaarlijkse Mobile World Congress plaats, 's werelds grootste telecombeurs- en congres. Het Mobile World Congress wordt traditioneel door veel fabrikanten aangegrepen voor de introductie van nieuwe smartphones, zo ook door LG.

LG X Screen (links) en de LG X Cam (rechts)
LG X Screen (links) en de LG X Cam (rechts)

Begin dit jaar heeft LG al een geheel nieuwe serie instap-smartphones onthuld. De typenummers van deze toestellen beginnen allemaal met de letter 'K' en wordt dan ook de 'K-serie' genoemd. Voorafgaand aan het Mobile World Congress heeft LG een tweede serie gaan onthuld. Toestellen in deze serie worden aangeduid met de letter 'X'. De X-serie omvat LG's nieuwe middenklasse smartphones.

Nieuwe X-serie

In deze nieuwe X-serie komt LG voorafgaand aan het Mobile World Congress de  'LG X cam' en de 'LG X Screen' een vooraankondiging gegeven. Tijdens de vooraankondiging van beide toestellen hintte LG er al op dat er later dit jaar nog meer toestellen in deze nieuwe X serie geïntroduceerd zullen gaan worden. De eerste twee smartphones in deze X serie, de X Cam en de X Screen zijn deze week in Barcelona in première gegaan en kondern op het Mobile World Congress voor het eerst in 'levende lijve' ontmoet worden.

Volgens LG speelt het bedrijf met de X-serie in op de behoeften van consumenten die niet alle toeters en bellen hoeven te hebben die dure high-end smartphones bieden, maar wel een goede camera en een hoogwaardig beeldscherm verwachten in hun smartphone.

Bij de LG X cam ligt de focus op haar bijzondere camera
Bij de LG X cam ligt de focus op haar bijzondere camera

LG X cam

De LG X cam is, zoals de naam al aangeeft, het toestel in de nieuwe X-serie waarbij het zwaartepunt op de camera is gelegd. De LG X cam heeft een duo-camera aan de achterzijde bestaande uit een 13-megapixelcamera en een 5-megapixelcamera. LG belooft dat deze bijzondere camera-configuratie de meest geavanceerde camera prestaties kan wegzetten vana lle huidige middenklasse smartphones. Aan de voorzijde beschikt de smartphone daarnaast ook nog eens over een 8-megapixelcamera.

De LG X cam heeft een bijzondere duo-camera
De LG X cam heeft een bijzondere duo-camera

De LG X cam heeft verder een 5,2 inch groot beeldscherm met een Full HD beeldschermresolutie. Het beeldschermglas is enigszins gebogen, waardoor elegant design-effect ontstaat. Dankzij de lichte curve in het toestel is de LG X cam op het dunste punt slechts 5,2 mm dik en op het dikste punt 6,9 mm.

De LG X cam heeft een fysieke sluitertoets
De LG X cam heeft een fysieke sluitertoets

Een blik op de andere specificaties leert dat de LG X cam aangedreven wordt door een 1,14 Ghz Octa-core processor, begeleid door 2 gigabyte werkgeheugen. Daarbij beschikt het toestel over 16 gigabyte opslagcapaciteit en waarschijnlijk (nog niet bevestigd) ook een MicroSD geheugenkaartslot. De LG X cam heeft een accu met een capaciteit van 2.520 mAh en draait direct uit de doos op Android 6.0 Marshmallow, momenteel de nieuwste versie van het Android besturingssysteem.

LG X screen

De LG X screen is, zoals de naam ook aangeeft, vooral gefocust op haar bijzondere beeldscherm. Net als de LG V10 heeft de LG X screen een tweede beeldscherm gekregen met een 'always on' functie. Dit tweede kleine rechthoekige beeldscherm fungeert als een soort 'news ticker'. Notificaties en de tijd worden in dit kleine beeldscherm weergegeven. Het kleine beeldscherm gaat nagenoeg naadloos over in het grote beeldscherm van de LG X screen.

De LG X Screen beschikt over een klein tweede beeldscherm boven het reguliere beeldscherm
De LG X Screen beschikt over een klein tweede beeldscherm boven het reguliere beeldscherm

Het grote beeldscherm van de LG X screen heeft een diameter van 4,93 inch en een 720p HD beeldschermresolutie. Het kleine secundaire beeldscherm heeft een diameter van 1,76 inch en een resolutie van 520 x 80 pixels. Naast haar always-on functionaliteit voor het weergeven van de tijd en notificaties kan het secundaire beeldscherm ook gebruikt worden voor multi-tasking om snel te wisselen tussen openstaande applicaties, om telefoongesprekken aan te nemen terwijl de applicatie die op dat moment gebruikt wordt open blijft staan of als afspeelbediening voor de muziek terwijl op het hoofdscherm andere apps worden gebruikt. 

Qua vormgeving is de LG X Screen een goede middenklasser
Qua vormgeving is de LG X Screen een goede middenklasser

Een blik op de specificaties van de LG X screen leert verder dat het toestel wordt aangedreven door een 1,2 GHz quad-core processor en beschikt over 2 gigabyte werkgeheugen en 16 gigabyte aan interne opslagcapaciteit. Net als bij de LG X cam is het nog niet duidelijk of de LG X screen over een geheugenkaartslot zal beschikken, maar dit ligt wel voor de hand.

De LG X Screen heeft een 13-megapixelcamera aan de achterzijde
De LG X Screen heeft een 13-megapixelcamera aan de achterzijde

Op cameragebied is de LG X screen uitgerust met een 13-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera. Voorts is het toestel voorzien van een 2.300 mAh accu en draait eveneens op de nieuwste Android versie van dit moment, Android 6.0 Marshmallow.

Beschikbaarheid LG X cam en LG X screen

LG heeft alreeds bekend gemaakt dat de LG X cam en de LG X screen medio maart in de verkoop zullen gaan. Prijzen moeten nog bekend gemaakt gaan worden. Dit zullen de lokale afdelingen van LG doen in de aanloop naar het moment waarop beide toestellen in de winkels komen te liggen. De LG X cam en LG X screen zullen ook in Nederland en België uitgebracht gaan worden.

Meer informatie en alle specificaties van de LG X cam en de LG X screen zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's:

LG X cam overzichtspagina
LG X screen overzichtspagina

Wilt u op de hoogte gebracht worden zodra de LG X cam of de LG X screen in Nederland in de winkels wordt gespot? Meldt u dan hieronder aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk!


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie