HTC One X9 komt dit voorjaar alsnog in Europa op de markt

25-02-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2016


HTC presenteerde tijdens afgelopen kerstdagen in China nog snel haar laatste toestel van 2015, de HTC One X9. In eerste instantie bleef het bij een introductie voor de Chinese markt, maar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona heeft HTC bekend gemaakt dat de One X9 ook in Europa uitgebracht zal gaan worden.

Terwijl in de westerse wereld nog volledig ondergedompeld was de feestdagen, presenteerde HTC op eerste kerstdag in China de HTC One X9. Hoewel er in december al geruchten gingen dat de HTC One X9 ook buiten China uitgebracht zou gaan worden, had HTC daarover tot op heden nog niets losgelaten.

HTC gaat de HTC One X9 ook in Europa uitbrengen
HTC gaat de HTC One X9 ook in Europa uitbrengen

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona heeft HTC bekend gemaakt dat de HTC One X9 ook een Europese release gaat krijgen. Het toestel zal dit voorjaar in Europa uitgebracht gaan worden. Verkoopprijzen alsmede een exact tijdsframe waarbinnnen de HTC One X9 op de markt zal verschijnen heeft HTC nog niet bekend gemaakt.

Chinese configuratie

De HTC One X9 is qua hardware eigenlijk een typsiche Chinese smartphone. Zo heeft de HTC One X9 een 5,5 inch groot Full HD beeldscherm. Het toestel wordt aangedreven door een 2,2 GHz Helio X10 octa-core processor van MediaTek en heeft 3 gigabyte aan werkgeheugen en 32 gigabyte aan opslagcapaciteit. De interne opsalgcapaciteit is uitbreidbaar middels MicroSD geheugenkaarten van maximaal 200 gigabyte.

De HTC One X9 heeft een 13-megapixelcamera
De HTC One X9 heeft een 13-megapixelcamera

Op cameragebied is de HTC One X9 uitgerust met een primaire camera van 13-megapixel en een 5-megapixel front-camera. Verder is het toestel uitgerust met een 3.000 mAh accu die vanwege haar uni-body behuizing niet verwisselbaar is.

Middenklasser

De HTC One X9 werd eind december in China geïntroduceerd met een verkoopadviesprijs van 2.399 Yuan, omgerekend op dit zo'n 340 euro. Of HTC die prijs ook in Europa gaat rekenen voor de HTC One X9 valt nog te bezien. Verwacht wordt dat het toestel in Europa rond de 400 euro zal gaan kosten. HTC is vooralsnog niet specifiek ingegaan op de prijsstelling en het moment waarop de One X9 in Europa in de winkels zal komen te liggen. Meer informatie over- en alle specificaties van de HTC One X9 zijn verzameld op onze uitgebreide HTC One X9 overzichtspagina.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie