Huawei, Xiaomi en Vivo komen met dual-edge smartphones

01-03-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Koreaanse media melden dat Samsung leveringscontracten heeft gesloten met de Chinese smartphone fabrikanten Huawei, Xiaomi en Vivo voor de levering van haar dual-edge beeldschermen die Samsung zelf ook gebruikt in haar Galaxy S6 Edge en Galaxy S7 Edge smartphones.

Steeds meer smartphone fabrikanten hebben interesse in de dual-edge beeldschermtechnologie van Samsung. Nadat Samsung in 2014 's werelds eerste smartphone uitbracht voorzien van een beeldscherm met een gebogen rand, de Samsung Galaxy Note Edge, is Samsung de technologie verder gaan ontwikkelen en heeft nu al drie smartphones waarbij het beeldscherm aan beide zijden van het toestel is gebogen, de Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge+ en de gloednieuwe Samsung Galaxy S7 Edge.

Het dual-edge beeldscherm van de nieuwe Samsung Galaxy S7 Edge
Het dual-edge beeldscherm van de nieuwe Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung verkoopt dual-edge beeldschermen

Samsung houdt de technologie echter niet voor zichzelf. Vorig jaar sloot Samsung al leveringscontracten met BlackBerry, die een dual-edge beeldscherm heeft toegepast in haar bijzondere BlackBerry Priv. Dit jaar gaan ook de Chinese smartphonefabrikanten Huawei, Xiaomi en Vivo smartphones uitbrengen met dual-edge beeldschermen, zo blijkt uit informatie van de Koreaanse website ETnews.

De XPlay 5 van de Chinese smartphone fabrikant Vivo heeft een dual-edge beeldscherm
De XPlay 5 van de Chinese smartphone fabrikant Vivo heeft een dual-edge beeldscherm

Nog deze week eerste dual-edge smartphone van Vivo

Het in Nederland onbekende Vivo zou zelfs al voor deze week de introductie van haar smartphone met dual-edge beeldscherm op de agenda hebben staan. Het toestel luistert volgens Chinese bronnen naar de naam 'Vivo XPlay5' en heeft net als de Samsung Galaxy S6 Edge(+) en Samsung Galaxy S7 Edge een beeldscherm dat over beide lange zijden over de randen is gebogen.

Vivo XPlay 5 met dual-edge beeldscherm
Vivo XPlay 5 met dual-edge beeldscherm

Via de Chinese microbloggingsite Weibo zijn al enkele foto's naar buiten gekomen waarvan Chinese media claimen dat het om de Vivo XPlay5 zou gaan. Deze smartphone is volgens Chinese bronnen niet alleen bijzonder vanwege haar dual-edge beeldscherm, maar ook vanwege het gegeven dat het toestel op de gloednieuwe Qualcomm Snapdragon 820 chipset zou draaien, momenteel één van de snelste smartphone processoren ter wereld.

Daarbij zou de Vivo XPlay5 de eerste smartphone ter wereld zijn met maar liefst 6 gigabyte aan werkgeheugen. Ter vergelijk: de nieuwe LG G5, Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge die vorige week werden gepresenteerd beschikken over 4 gigabyte werkgeheugen.

Huawei werkt ook aan dual-edge smartphone(s)

Aangezien ook Huawei genoemd wordt in het lijstje afnemers van Samsung's dual-edge beeldschermtechnologie en Huawei als enige uit het lijstje ook in Europa actief is, bestaat de kans dat er dit jaar ook toestellen van Huawei met dual-edge beeldschermen in Europa uitgebracht zullen gaan worden. Aangezien de dual-edge beeldschermtechnologie nog vrij prijzig is, ligt het voor de hand dat Chinese smartphone fabrikanten deze type beeldschermen vooral zullen gebruiken voor hun duurste en meest high-end smartphones.

Wellicht dat we in september van dit jaar de eerste glimp gaan opvangen van de Huawei Mate 9 met een dual-edge beeldscherm?
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie