Android 6.0 Marshmallow update nu voor alle versies Galaxy S6 (Edge) beschikbaar

07-03-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft nu ook voor gebruikers van originele, provider onafhankelijke, uitvoeringen van de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge de lang verwachte Android 6.0 Marshmallow update beschikbaar. Eerder was dezelfde update ook al beschikbaar voor de T-Mobile en Vodafone versies van beide smartphones.

Nadat Samsung in de voorbije weken al haar Android 6.0 Marshmallow update uitbracht voor T-Mobile en Vodafone versies van de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge, is de update nu ook beschikbaar voor iedereen met een originele- en provider onafhankelijke uitvoering van beide toestellen. Daarmee is de Android 6.0 Marshmallow update nu voor alle in Nederland verkochte Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge smartphones beschikbaar.

Android 6.0 Marshmallow nu ook beschikbaar voor de unbranded versie van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge
Android 6.0 Marshmallow nu ook beschikbaar voor de unbranded versie van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge

Gefaseerde uitrol

In de afgelopen anderhalve maand heeft Samsung middels een publieke bèta al getest met de Android 6.0 Marshmallow update op diverse smartphones. De update werd een maand geleden als eerste in Polen uitgerold, gevolgd door Zuid Korea. Twee weken geleden startte Samsung al met de uitrol van de update naar Vodafone-uitvoeringen van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge gebruikers van de T-Mobile uitvoering van beide toestellen waren vorige week aan de beurt. Vanaf deze week kunnen ook gebruikers van de 'unbranded versies' van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge de update downloaden en installeren.

Welkome aanvulling

Voor de Samsung Galaxy S6 Edge zal de update een welkome aanvulling gaan bieden op de functionaliteit van het zogenaamde 'Edge scherm', het afgeronde gedeelte van het beeldscherm. Zoals eind vorig jaar al bekend werd zorgt de Android 6.0 Marshmallow update voor uitgebreidere functionaliteit.

Samsung Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6 Edge

Uitgebreidere functionaliteit voor Edge-scherm

Tot op heden was voor de Galaxy S6 Edge en Galaxy S6 Edge+ alleen de zogenaamde 'People Edge' en de 'Apps Edge' beschikbaar. Hiermee konden snelkoppelingen naar vijf favoriete contactpersonen en vijf favoriete apps aangemaakt worden op het Edge screen. Bij binnenkomende berichten of telefoongesprekken van één van de vijf favoriete contactpersonen, licht het Edge screen vervolgens ook op in de ingestelde kleur van die betreffende contactpersoon. Met dit alles is de functionaliteit van het Edge screen echter vrij beperkt.

In de Android 6.0.1 Marshmallow zit aanzienlijk meer functionaliteit voor het Edge screen, zo blijkt uit nieuwe informatie. Naast de People Edge en de Apps Edge, komt er nu ook een paneel voor 'My Places' met daarop de meest recent gebruikte apps. Verder wordt er een 'Tasks Edge' toegevoegd met snelkoppelingen naar relevante apps. Ook bevat de Android 6.0.1 Marshmallow update een 'Quick Tools Edge' met locatie- en kompas informatie en snelkoppelingen naar de S Planner, het weer, Twitter trends, Yahoo Finance en Yahoo Sports.

Meer controle over privacy

Uiteraard brengt de update ook vele voordelen van Android 6.0 Marshmallow zelf naar de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Dankzij de Android 6.0 Marshmallow update zullen beide toestellen profiteren van de nieuwste functies en verbeteringen die Google in Android 6.0 Marshmallow heeft gestopt.

De belangrijkste nieuwe functie is de zogenaamde 'permissie manager'. Daarmee kunnen gebruikers per applicatie aangeven van welke systeembronnen de applicatie wel of geen gebruik mag maken. Op die manier hebben gebruikers betere controle over hun privacy.

Energiezuiniger

Android 6.0 Marshmallow zal beide toestellen ook energiezuiniger gaan maken. De update brengt namelijk ook de functie 'Doze' met zich mee. Deze functie optimaliseert het energieverbruik op het moment dat de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge in stand-by staan.

Advies: alleen downloaden via Wi-Fi

Omdat het om een geheel nieuwe versie van Android gaat, is de update behoorlijk groot. De update is tussen de 1,1 en 1,4 gigabyte groot. GSM Helpdesk adviseert om die reden om de update alleen te downloaden via een Wi-Fi verbinding om extreem dataverbruik vanuit de databundel te voorkomen.

Via het instellingen menu in de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge kan handmatig gecontroleerd worden op de beschikbaarheid van de update. Naar verloop van tijd zullen beide toestellen ook zelf melding maken dat er een update beschikbaar is.

Meer informatie, alle specificaties, een uitgebreide prijsvergelijking en een volledig overzicht van al het nieuws rondom de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge is te vinden op onderstaande uitgebreide overzichtspagina's:
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie