Huawei 'bevestigt' aankondiging Huawei P9 op 6 april

09-03-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De Huawei P9, de nieuwe flagship smartphone van Huawei voor 2016, wordt waarschijnlijk op 6 april gepresenteerd. Huawei heeft dit min of meer bevestigd middels het uitsturen van een zogenaamde 'save the date'.

Vorige week lekte al uit dat Huawei haar nieuwe Huawei P9 waarschijnlijk op 6 april zou gaan presenteren. Dit heeft de Chinese smartphone fabrikant nu zelf bevestigd middels het uitsturen van een zogenaamde 'save the date', waarmee journalisten wordt gevraagd een gaatje in de agenda vrij te houden op 6 april. Details over de aankondiging zullen op een later moment bekend gemaakt gaan worden.

Huawei verstuurt zogenaamde save-the-date voor aankomende introductie
Huawei verstuurt zogenaamde save-the-date voor aankomende introductie

Huawei P9

De Huawei P9 is ondertussen volledig op straat komen te liggen. Nagenoeg alle details van het nieuwe paradepaardje van Huawei zijn reeds bekend. Zo is bekend dat de Huawei P9 een smartphone met een 5,2 inch groot Full HD beeldscherm gaat worden, die aangedreven wordt door Huawei's eigen Kirin 950 octa-core processor. Het toestel beschikt over 3 gigabyte werkgeheugen en een interne opslagcapaciteit van 32 gigabyte.

Huawei P9
Huawei P9

Duo-camera met Leica lenzen

Net als de vorig jaar gepresenteerde Honor 6 Plus beschikt de nieuwe Huawei P9 over een duo-camera aan de achterzijde van het toestel. Het zou gaan om een verbeterde variant van de duo-camera die Huawei eerder in de Honor 6 Plus gebruikte.

Beide camera sensoren van de duo-camera in de Huawei P9 zouden een resolutie van 12-megapixel hebben. Door de duo-camera zou het mogelijk zijn om na het schieten van de foto de focus en scherpte op- en van bepaalde onderwerpen in de foto aan te kunnen passen. Huawei zou in de camera's gebruik maken van lenzen van Leica. Eerder deze week maakte lensfabrikant Leica en Huawei hun samenwerking bekend.

Vingerafdruksensor

Naast de 12-megapixel duo-camera is aan de achterzijde van de Huawei P9 ook een vingerafdruksensor aanwezig. Huawei past al langer vingerafdruksensoren toe in haar high-end smartphones zoals bijvoorbeeld de Huawei Ascend Mate 7, Huawei Mate S en Huawei Mate 8.

Giga accucapaciteit

Een ander juicy detail is dat de Huawei P9 een accu met een capaciteit van maar liefst 3.900 mAh gaat krijgen. Een dergelijk hoge accucapaciteit is uniek in een smartphone van dit formaat. Daarmee belooft de Huawei P9 in vergelijking met andere high-end smartphones een ongekend goed uithoudingsvermogen te gaan bieden.

De Huawei P9 beschikt over een USB type-c poort
De Huawei P9 beschikt over een USB type-c poort

Tot slot laten eerder uitgelekte foto's zien dat de Huawei P9 beschikt over een USB type-c poort. Voordeel van deze aansluiting is dat data via een USB kabel sneller uitgewisseld kan worden en de smartphone nog sneller opgeladen kan worden. USB type-c connectors zijn ook omkeerbaar, het maakt dus niet meer  uit op welke manier de kabel in het toestel gestoken wordt. Bij Micro USB kan dit maar op één manier.

Drie P9 familieleden

Naast de Huawei P9 heeft Huawei nog drie Huawei P9 familieleden in ontwikkeling. Dit gegeven is de afgelopen tijd ook al vaker besproken in het geruchtencircuit. Huawei zou ook nog een Huawei P9 Premium, met een snellere processor, meer werkgeheugen en een grotere interne opslagcapaciteit klaar hebben liggen. Ook zou Huawei nog een Huawei P9 Lite willen gaan introduceren, de mid-end uitvoering van de Huawei P9 vergelijkbaar met de huidige Huawei P8 Lite. Tot slot zou Huawei ook nog een groter formaat Huawei P9 Max uit willen gaan brengen.

Zoals het er nu naar uit ziet gaat Huawei de Huawei P9 op 6 april presenteren. De voorgangers van de Huawei P9 werden afwisselend in Londen en Parijs gepresenteerd. Als Huawei de traditie volgt, zou de Huawei P9 dit jaar in Parijs gepresenteerd moeten gaan worden. Dit detail is overigens nog niet bevestigd.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10