Tele2 gaat dekking 4G netwerk verdichten met 'small cells'

Tele2 gaat dekking 4G netwerk verdichten met 'small cells'

09-03-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Netwerk


Na KPN en Vodafone gaat ook Tele2 de dekking van haar 4G netwerk verdichten en de capaciteit van haar 4G netwerk verhogen middels de inzet van zogenaamde 'small cells'.

Tele2 gaat op diverse drukke plekken in Nederland zogenaamde 'small cells' plaatsen. Dit zijn kleine antennes met een klein bereik om bijvoorbeeld een drukke winkelstraat of marktplein van extra dekking en netwerkcapaciteit te voorzien.

Op dit moment test Tele2 al met de inzet van dit soort small cells in haar flagship store in Amsterdam. In dit pand is een kleine antenne geplaatst die de ruimte van extra capaciteit en 4G dekking voorziet. Zo kan Tele2 in de winkel de hoogst mogelijke 4G snelheden demonstreren aan bezoekers.

Het is de bedoeling dat op diverse plekken in Nederland dit soort 'small cells' geplaatst gaan worden. De small cells komen niet alleen in de winkels van Tele2 te hangen, maar ook outdoor. De small cells van Tele2 worden geleverd door Nokia networks.

KPN en Vodafone gebruiken ook small cells

KPN en Vodafone werken in Nederland ook met small cells. Bijvoorbeeld op stations, maar ook op drukke andere plekken in steden plaatsen providers kleine antennes bovenop bijvoorbeeld een bushokje of in een lantaarnpaal om een gebied van ongeveer 200 tot 500 meter rondom die antenne van extra dekking en netwerk capaciteit te voorzien.

KPN kondigde begin februari aan met small cells te gaan werken, Vodafone deed dat al in augustus 2013.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie