Microsoft: Lumia 650 vanaf vandaag officieel verkrijgbaar

10-03-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Oplettende ogen konden de Microsoft Lumia 650 de voorbije anderhalve week al aantreffen in diverse webwinkels, maar vandaag is de Lumia 650 officieel in Nederland in de verkoop gegaan.

De gloednieuwe Microsoft Lumia 650, die drie weken geleden door Microsoft zonder al te veel bombarie werd aangekondigd en twee weken geleden debuteerde op het Mobile World Congress in Barcelona, is vandaag officieel verkrijgbaar in Nederland. Oplettende mensen konden het toestel overigens al sinds begin deze maand bestellen bij Belsimpel, die het toestel al voortijdig op vooraad had.

Microsoft Lumia 650
Microsoft Lumia 650

De Microsoft Lumia 650 is na de Microsoft Lumia 950, Lumia 950 XL en de Lumia 550, de vierde smartphone van Microsoft die direct uit de doos draait op Windows 10. De nieuwe Lumia 650 kan gezien worden als de opvolger voor de Microsoft Lumia 640 die vorig jaar op het Mobile World Congress in Barcelona werd gepresenteerd. Vanwege haar scherpe prijs en haar zakelijke uitstraling is de smartphone erg interessant voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

Premium look and feel

Om te onderstrepen dat Microsoft de Lumia 650 vooral op de zakelijke markt richt, heeft de Lumia 650 een opvallend chique en strakke vormgeving gekregen. Het toestel heeft een gepolijste, diamant geslepen aluminium frame wat het toestel een premium look- en feel geeft.

De Microsoft Lumia 650 heeft een metalen frame
De Microsoft Lumia 650 heeft een metalen frame

Daarbij is het bijzonder dat de accu van de Lumia 650 - ondanks het metalen frame van het toestel - toch verwisseld kan worden. Ook daarmee speelt Microsoft in op een wens en eis die veel zakelijke gebruikers hebben. Een verwisselbare accu in een metalen smartphone is vrij zeldzaam. Voorts beschikt het toestel ook nog over een MicroSD geheugenkaartslot, wat bij andere toestellen vaak wordt wegbezuinigd.

De Microsoft Lumia 650 volgt de Lumia 640 op en is er vooral qua vormgeving sterk op vooruit gegaan
De Microsoft Lumia 650 volgt de Lumia 640 op en is er vooral qua vormgeving sterk op vooruit gegaan

Overduidelijke opvolger voor de Lumia 640

Vooral qua specificaties is het overduidelijk dat de Lumia 650 een opvolger is voor de Lumia 640. Veel specificaties zijn hetzelfde gebleven, waaronder het 5 inch grote beeldscherm met een 720p HD beeldschermresolutie. Wel heeft de Lumia 650 een ander beeldschermtype. In plaats van het IPS-LCD beeldscherm in de Lumia 640 heeft de nieuwe Lumia 650 nu een energiezuinig AMOLED beeldscherm gekregen, wat vrij uniek is in het prijssegment waarin de Lumia 650 geplaatst wordt. Dankzij het AMOLED beeldscherm beschikt het toestel over een always-on functie zodat de datum, tijd en notificaties altijd in beeld zichtbaar zijn zonder dat dit veel energie kost.

Snapdragon 212 met 4G ondersteuning

De Microsoft Lumia 650 wordt aangedreven door de nieuwe Qualcomm Snapdragon 212 processor. Dit is een 1,3 GHz quad-core processor. De Lumia 650 beschikt daarbij over 1 gigabyte werkgeheugen, 16 gigabyte interne opslagcapaciteit en een geheugenkaartslot waarin geheugenkaarten van maximaal 200 gigabyte geplaatst kunnen worden.

Dankzij de Qualcomm Snapdragon 212 processor, is de Lumia 650 een volwaardige 4G smartphone. Het toestel kan overweg met alle 4G frequentiebanden van 4G netwerken die in grote delen van de wereld actief zijn. De Lumia 650 is een zogenaamd 'LTE Cat.4 toestel', wat betekent dat de smartphone over 4G netwerken downloadsnelheden tot maximaal 150 Mbps kan behalen.

De Lumia 650 heeft een opvallend goed presterende 8-megapixelcamera
De Lumia 650 heeft een opvallend goed presterende 8-megapixelcamera

8-megapixelcamera

Op cameragebied is de Microsoft Lumia 650 uitgevoerd met een primaire camera met een resolutie van 8-megapixel en een 5-megapixel frontcamera. Beide camera's kunnen video-opnames maken in een 720p HD resolutie. Daarbij beschikt de primaire camera over een LED flitser.

De Lumia 650 is uitgevoerd met een 2.000 mAh accu en draait direct uit de doos op de nieuwste versie van het Windows besturingssysteem, Windows 10 Mobile.

Prijs en beschikbaarheid

De Microsoft Lumia 650 is vanaf vandaag breed verkrijgbaar in Nederland in de kleuren 'mat wit' en 'mat zwart'. De smartphone heeft een verkoopadviesprijs van 229 euro gekregen. Meer informatie en alle specificaties van de Microsoft Lumia 650 zijn verzameld op onze uitgebreide Microsoft Lumia 650 overzichtspagina.

Combineren met een abonnement?

Door haar scherpe prijs en goede looks is de Microsoft Lumia 650 een interessante smartphone om los aan te schaffen en te combineren met voordelig sim-only abonnement. Daarmee kunt u over een periode van één tot twee jaar tientallen tot zelfs honderden euro's besparen ten opzichte van een abonnement mét toestel. Zoekt u onafhankelijke en betrouwbare hulp en advies bij de keuze voor een nieuw abonnement of provider, gebruik dan ons abonnementsadvies.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie