Android 6.0 Marshmallow nu ook beschikbaar voor Samsung Galaxy S6 Edge+

14-03-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Gebruikers van de Samsung Galaxy S6 Edge+ kunnen vanaf vandaag ook de Android 6.0 Marshmallow update downloaden voor hun toestel. De update is bijna 1,3 gigabyte groot.

In de afgelopen weken is Samsung bezig geweest met de uitrol van haar Android 6.0 Marshmallow update naar de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge. Vanaf vandaag kunnen ook gebruikers van de nieuwere en uitgebreidere Samsung Galaxy S6 Edge+ de update downloaden en installeren.

Android 6.0 Marshmallow update vanaf vandaag beschikbaar voor de Samsung Galaxy S6 Edge+
Android 6.0 Marshmallow update vanaf vandaag beschikbaar voor de Samsung Galaxy S6 Edge+

Vorige week begon Samsung al op kleine schaal met de uitrol van deze update voor de Galaxy S6 Edge+. Toen konden gebruikers van een T-Mobile uitvoering van het toestel de update al downloaden. Vanaf vandaag is de update voor alle Galaxy S6 Edge+ gebruikers beschikbaar.

Extra functionaliteit voor Edge screen

Voor de Samsung Galaxy S6 Edge+ zal de update een welkome aanvulling gaan bieden op de functionaliteit van het zogenaamde 'Edge scherm', het afgeronde gedeelte van het beeldscherm. Tot op heden was voor de Galaxy S6 Edge+ alleen de zogenaamde 'People Edge' en de 'Apps Edge' beschikbaar. Hiermee konden snelkoppelingen naar vijf favoriete contactpersonen en vijf favoriete apps aangemaakt worden op het Edge screen.

Bij binnenkomende berichten of telefoongesprekken van één van de vijf favoriete contactpersonen, licht het Edge screen vervolgens ook op in de ingestelde kleur van die betreffende contactpersoon. Met dit alles is de functionaliteit van het Edge screen echter vrij beperkt.

In de Android 6.0.1 Marshmallow zit aanzienlijk meer functionaliteit voor het Edge screen. Naast de People Edge en de Apps Edge, is er nu ook een paneel voor 'My Places' met daarop de meest recent gebruikte apps. Verder wordt er een 'Tasks Edge' toegevoegd met snelkoppelingen naar relevante apps. Ook bevat de Android 6.0.1 Marshmallow update een 'Quick Tools Edge' met locatie- en kompas informatie en snelkoppelingen naar de S Planner, het weer, Twitter trends, Yahoo Finance en Yahoo Sports.

Meer controle over privacy

Uiteraard brengt de update ook vele voordelen van Android 6.0 Marshmallow zelf naar de Galaxy S6 Edge+. Dankzij de Android 6.0 Marshmallow update profiteert het toestel van de nieuwste functies en verbeteringen die Google in Android 6.0 Marshmallow heeft gestopt.

De belangrijkste nieuwe functie is de zogenaamde 'permissie manager'. Daarmee kunnen gebruikers per applicatie aangeven van welke systeembronnen de applicatie wel of geen gebruik mag maken. Op die manier hebben gebruikers betere controle over hun privacy.

Energiezuiniger

Android 6.0 Marshmallow zal de Galaxy S6 Edge+ ook energiezuiniger gaan maken. De update brengt namelijk ook de functie 'Doze' met zich mee. Deze functie optimaliseert het energieverbruik op het moment dat de Galaxy S6 Edge+ in stand-by staan.

Advies: alleen downloaden via Wi-Fi

Omdat het om een geheel nieuwe versie van Android gaat, is de update behoorlijk groot. De update is 1.299 MB groot groot. GSM Helpdesk adviseert om die reden om de update alleen te downloaden via een Wi-Fi verbinding om extreem dataverbruik vanuit de databundel te voorkomen.

Via het instellingen menu in de Samsung Galaxy S6 Edge+ kan handmatig gecontroleerd worden op de beschikbaarheid van de update. Naar verloop van tijd zullen beide toestellen ook zelf melding maken dat er een update beschikbaar is.

Meer informatie, alle specificaties, een uitgebreide prijsvergelijking en een volledig overzicht van al het nieuws rondom de Samsung Galaxy S6 Edge+ is te vinden onze uitgebreide Samsung Galaxy S6 Edge+ overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie