Aldi gaat zaterdag stunten met de Motorola Moto X Play

14-03-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Supermarktketen Aldi gaat aanstaande zaterdag stunten met de Motorola Moto X Play, een behoorlijk uitgebreide smartphone die vorig jaar september door Motorola werd gepresenteerd. Met een verkoopprijs van slechts 299 euro duikt Aldi stevig onder de huidige verkoopprijs van het toestel.

Wie een goede smartphone zoekt tegen een hele scherpe prijs, kan aanstaande zaterdag zijn slag slaan bij supermarktketen Aldi. De supermarkt gaat namelijk aanstaande zaterdag een kleine partij Motorola Moto X Play smartphones verkopen voor slechts 299 euro. Op dit moment ligt de verkoopprijs van het toestel rond de 350 euro.

Aldi gaat stunten met de Motorola Moto X Play
Aldi gaat stunten met de Motorola Moto X Play

De Motorola Moto X Play is een zeer recente smartphone. Het toestel werd vorig jaar september uitgebracht in Nederland voor een verkoopadviesprijs van 379 euro. Zeker met de verkoopprijs die Aldi gaat hanteren, kent de Moto X Play een uitzonderlijk goede verhouding tussen haar prijs en haar functionaliteit en weet zowel de echte smartphoneliefhebber als de doorsnee smartphone gebruiker aan te spreken. Vanwege haar gunstige prijs en zeer goede specificaties won de Motorola Moto X Play afgelopen najaar zelfs een Telecom Award voor de beste middenklasse smartphone.

De Motorola Moto X Play is duidelijk herkenbaar als een smartphone van Motorola. In de vormgeving van het toestel is duidelijk de handtekening van Motorola herkenbaar. Hoewel de smartphone zeker niet volledig stof- en waterdicht is, zal de smartphone geen moeite hebben met een druppeltje regen of transpiratievocht. Motorola heeft het toestel namelijk van een waterafstotende nano-coating voorzien.

De Motorola Moto X Play valt het haar 5,5 inch grote beeldscherm in het zogenaamde 'phablet segment'. Daarmee is het toestel groter dan een gemiddelde smartphone en laat feitelijk het midden tussen een smartphone en een kleine tablet. Het grote Full HD beeldscherm leent zich uitermate goed voor het kijken van video's of het spelen van games.

Snel en energiezuinig

De Motorola Moto X Play wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 615 processor. Dit is een 64-bit octa-core processor bestaande uit een zeer snelle 1,7 GHz quad-core processor en een energiezuinige 1 GHz quad-core processor.

De processor in de Motorola Moto X Play is opgeboouwd volgens het zogenaamde 'big.LITTLE' principe. De smartphone bepaalt op ieder moment hoeveel rekenkracht er nodig is. Daarbij kunnen individuele 'cores' van de processor ingeschakeld worden. Achtergrondtaken worden zo veel mogelijk met de energiezuinige 1 GHz cores verwerkt. Wanneer echt power nodig is, bijvoorbeeld tijdens het spelen van een game, kunnen alle acht de cores aangesproken worden voor een ongekend krachtige smartphone ervaring.

De snelheid van de processor wordt mede ondersteund door 2 gigabyte aan werkgeheugen. Voorts beschikt de Motorola Moto X Play al standaard over 16 of 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit (afhankelijk van het gekozen model) en heeft het toestel een MicroSD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten tot 128 gigabyte.

Indrukwekkende camera

Op cameragebied is de Motorola Moto X Play ook bijzonder uitgebreid uitgerust. Aan de achterzijde is een camera geplaatst met een resolutie van maar liefst 21-megapixel. Daarbij ontbreekt het de smartphone uiteraard ook niet aan een krachtige LED flitser. Aan de voorzijde heeft de smartphone een 5-megapixelcamera voor videogesprekken en selfies.

Altijd up-to-date

De Motorola Moto X Play draait direct uit de doos op Android 5.1 Lollipop. Binnenkort zal de Motorola Moto X Play zelfs een update naar Android 6.0 Marshmallow gaan ontvangen, momenteel de nieuwste versie van Android.

Traditioneel kiest Motorola ervoor de smartphone een zo'n standaard mogelijke uitvoering van Android mee te geven. Dit resulteert in een zeer snelle smartphone, zonder al te veel apps (bloatware) waar gebruikers niet op zitten te wachten en onnodig ruimte in zouden nemen.

Ongekend uithoudingsvermogen

Om het verhaal helemaal compleet te maken, heeft Motorola de Moto X Play ook nog eens voorzien van een ongekend krachtige accu met een capaciteit van 3630 mAh. Dankzij deze accu zou de Motorola Moto X Play een even lang uithoudingsvermogen moeten hebben als haar eigenaar.

Prijs en beschikbaarheid

De Motorola Moto X Play is sinds vorig jaar september verkrijgbaar in Nederland voor een verkoopadviesprijs van 379 euro. Ondertussen gaat het toestel over de toonbank voor prijzen rond de 350 euro. Aanstaande zaterdag is de Motorola Moto X Play op kleine schaal verkrijgbaar bij Aldi voor slechts 299 euro. Meer informatie, een prijsvergelijking en alle specificaties zijn verzameld op onze uitgebreide Motorola Moto X Play overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10