T-Mobile Nederland heeft beste netwerk volgens P3 Communications

T-Mobile Nederland heeft beste netwerk volgens P3 Communications

15-03-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Netwerk


Uit een onafhankelijke benchmark van consultancy bedrijf P3 Communications blijkt dat het mobiele netwerk van T-Mobile het beste presteert van alle Nederlandse mobiele netwerken. Zelfs in internationaal opzicht is het Nederlandse T-Mobile netwerk koploper.

Nederland blijkt in internationaal opzicht wederom bijzonder goed te scoren met de kwaliteit van haar mobiele netwerken. Dat blijkt uit het tweede Nederlandse P3 connect Mobile Benchmark rapport die vandaag gepubliceerd wordt.

Voor de tweede keer hebben het Duitse telecomblad 'Connect' en consultancy bedrijf en benchmarker 'P3 communications' een P3 connect Mobile Benchmark rapport gepubliceerd over de Nederlandse markt. Hiervoor heeft P3 communications in januari met vier auto's kriskras door Nederland gereden uitgebreide veldtesten uitgevoerd in Nederland op de netwerken van KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Voor het eerst is nu ook het netwerk van T-Mobile getest. Vorig jaar is het T-Mobile netwerk nog niet meegenomen omdat deze op het moment van de test nog in aanbouw was.

De vier auto's waren ieder uitgerust met 12 smartphones, totaal drie per netwerk, die zowel testen op het gebied van telefoon- als dataverbindingen uitvoerden. Daarbij werden per netwerk twee toestellen gebruikt voor telefoongesprekken en één toestel voor dataverbindingen.

Eén van de belangrijkste conclusies uit het P3 connect Mobile Benchmark rapport is dat Nederlandse mobiele netwerken in internationaal opzicht zeer hoog scoren. Zowel qua dekking als het succesratio waarmee verbindingen tot stand gebracht kunnen worden blijkt Nederland in internationaal verband ver voorop te lopen.

Methodiek

Voor de tweede mobiele netwerktest in Nederland zijn per provider de gegevens 50.000 gesprekken en bijna 38.000 datasessies verzameld binnen de testperiode in januari.

Ongeveer 55 procent van de metingen zijn uitgevoerd in de grote steden terwijl de overige 45 procent in kleinere steden, dorpen en op de weg is gedaan. Alles bij elkaar omvat het geselecteerde testgebied ongeveer 4,3 miljoen mensen in Nederland.

De spraakdiensten zijn getest door het meten van smartphone naar smartphone gesprekken. Het succesvol tot stand brengen en beëindigen van deze gesprekken is geëvalueerd en tevens de spraakkwaliteit van het tweezijdige audiokanaal. Met betrekking tot spraakdiensten in grote steden laat T-Mobile met afstand de beste resultaten zien met succespercentages van 97,0 procent. Het succesratio van de andere drie netwerken ligt lager. KPN scoorde 92 procent, Vodafone 90 procent en Tele2 89 procent.

Datadiensten zijn getest door te browsen naar de populairste webpagina’s en speciaal gedefinieerde statische testpagina’s, door bestanden continue te up- en downloaden en door YouTube video’s in zowel SD als HD kwaliteit af te spelen. De prestaties bij het up- en downloaden zijn beoordeeld op succesratio’s en snelheid. Bij de YouTube testen is tevens gekeken naar het aantal afspeelpogingen zonder interrupties. De resultaten laten zien ook qua dataverbindingen T-Mobile topprestaties levert met succesratio’s van gemiddeld 96 procent in grote steden, kleinere steden en zelfs 98 procent op A- en N- wegen..

T-Mobile best-in-test

T-Mobile blijkt met afstand het beste netwerk te hebben volgens het tweede Nederlandse P3 connect Mobile Benchmark rapport.  Zelfs in internationaal opzicht scoort het T-Mobile netwerk het beste van alle gemeten mobiele netwerken in andere landen. T-Mobile weet 966 van de totaal 1000 punten te scoren. Een dergelijk hoge score is nog nooit eerder weggezet in een P3 Benchmark.

Overigens zijn ook de netwerken van KPN, Vodafone en Tele2 erg goed volgens het tweede Nederlandse P3 connect Mobile Benchmark rapport. KPN scoort 942 punten, Vodafone 920 en Tele2 904. Daarmee zitten alle Nederlandse mobiele netwerken boven de 900 puntengrens.

Resultaten verder verbeterd

Het Duitse telecomblad 'Connect' en consultancy bedrijf en benchmarker 'P3 communications' concluderen dat KPN, Vodafone en Tele2 erin zijn geslaagd hun resultaten nog verder te verbeteren sinds de meting van vorig jaar. Op bijna alle gebieden scoorde de drie netwerken beter dan in de test van vorig jaar.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie