'Samsung Galaxy S7 bevat 230 euro aan materialen'

15-03-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Het kost Samsung 230 euro aan materialen en componenten om de nieuwe Samsung Galaxy S7 te kunnen maken, blijkt uit een studie van hardware-onderzoeker IHS.

De kale kostprijs om een Samsung Galaxy S7 te kunnen maken, waarbij kosten voor bijvoorbeeld transport, marketing en belastingen niet meegerekend worden, bedraagt 255 dollar, omgerekend bijna 230 euro. Daarmee ligt de kostprijs van de componenten van de Samsung Galaxy S7 op ongeveer hetzelfde niveau als de kostprijs van de Samsung Galaxy S5 uit 2014. Dat heeft hardware-onderzoeker IHS berekend op basis van een demontage van de Samsung Galaxy S7, zo meldt re/code.

De Samsung Galaxy S7 bevat 230 euro aan materiaal
De Samsung Galaxy S7 bevat 230 euro aan materiaal

IHS ontmantelde een Amerikaanse uitvoering van de Samsung Galaxy S7, zo blijkt uit het rapport. De Amerikaanse uitvoering van de Samsung Galaxy S7 wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 820 processor, terwijl de Europese uitvoering van de Galaxy S7 van Samsung's eigen Exynos 8 processor is voorzien. De Snapdragon 820 processor is ook meteen het duurste component in de Amerikaanse Galaxy S7. Alleen al deze processor heeft een kostprijs van omgerekend 56 euro. De Exynos 8 chipset is waarschijnlijk iets goedkoper voor Samsung om te gebruiken aangezien de Exynos 8 chipset in eigen huis is ontwikkeld en wordt geproduceerd.

Afkomst camera onduidelijk

Onderzoeker IHS wist niet te achterhalen wie de cameramodule van de Samsung Galaxy S7 heeft ontwikkeld of geproduceerd. Samsung heeft de Galaxy S7 uitgerust met een 12-megapixelcamera in plaats van een 16-megapixelcamera in de Galaxy S6. Volgens IHS heeft Samsung voor het eerst niet gekozen voor een vooruitgang op het gebied van megapixels, maar voor een vooruitgang op technologisch gebied. De camera van de Galaxy S7 kan aanzienlijk sneller scherpstellen door de dual-pixel technologie en presteert ook zeer goed onder donkere omstandigheden. Volgens IHS is de camera van de Galaxy S7 daarmee momenteel de beste in de markt.

Ondanks dat de producent van de camera niet achterhaald kan worden, schat IHS de kostprijs van de cameramodule in op circa 13,70 dollar, omgerekend zon 12,35 euro.

In de berekende prijs van 230 euro aan componenten voor de Galaxy S7 heeft IHS ook 4,50 euro aan productiekosten meegerekend die het kost om een Galaxy S7 te kunnen produceren. Kosten voor transport, distributie, marketing, in- en export en belastingen zijn niet meegenomen in de kostprijsberekening.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Samsung Galaxy S7 is sinds vorige week vrijdag verkrijgbaar en heeft een verkoopadviesprijs van 699 euro. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's:

Samsung Galaxy S7 overzichtspagina
Samsung Galaxy S7 Edge overzichtspagina

Meer zien en lezen over de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge?

In de afgelopen weken heeft GSM Helpdesk al ontzettend veel verteld en geschreven over de twee nieuwe flagship-smartphones van Samsung voor 2016. Hieronder een overzicht van de belangrijkste artikelen en video's:

Lang verwachte introductie Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge is een feit!
VIDEO: Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge
Preview: Is de Samsung Galaxy S7 Edge een revolutie of slechts een evolutie?
Review: Samsung Galaxy S7 Edge

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie