'LG G5 gaat op 18 maart in de voorverkoop voor 699 euro'

16-03-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


LG's flagship-smartphone voor 2016, de LG G5, is drie weken geleden tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd. Tot nu toe heeft LG echter nog steeds geen officiële uitspraken gedaan wanneer het toestel in de winkels komt te liggen en tegen welke prijs. Volgens nieuwe informatie gaat het toestel op 18 maart in Nederland in de voorverkoop voor 699 euro.

LG wist tijdens het Mobile World Congress echt de show te stelen (video) met de introductie van de LG G5. Volgens veel media, waaronder ook GSM Helpdesk, is de LG G5 het meest indrukwekkende product dat tijdens het afgelopen Mobile World Congress is gepresenteerd.

LG G5
LG G5

Ondanks dat LG tijdens het Mobile World Congress veel aandacht op haar LG G5 wist te vestigen heeft het bedrijf waarschijnlijk een kapitale fout gemaakt door niet te communiceren wanneer de LG G5 in de winkels komt te liggen en tegen welke prijs. Door deze onduidelijkheid lijken al veel mensen die potentieel geïnteresseerd waren in de LG G5 gekozen toch gekozen te hebben voor de nieuwe Samsung Galaxy S7 of Samsung Galaxy S7 Edge, die sinds vorige week verkrijgbaar zijn in Nederland.

Voorverkoop

Volgens de Nederlandse website TechTastic gaat de nieuwe LG G5 aanstaande vrijdag, 18 maart, in Nederland in de voorverkoop. Het toestel krijgt volgens de website een verkoopadviesprijs van 699 euro. Wanneer de LG G5 uitgeleverd gaat worden is overigens nog steeds niet bekend, al zou het kunnen zijn dat dit - net als in de Verenigde Staten - vanaf 8 april zal gaan plaatsvinden.

LG heeft de berichtgeving tot op heden nog niet bevestigd. Eerder deze week heeft GSM Helpdesk ook nog vragen weggelegd bij LG over de prijs en verkrijgbaarheid van de LG G5 voor de Nederlandse markt. Daarop kon LG nog steeds geen reactie geven.

Eén van de meest uitgebreide smartphones

De LG G5 is één van de meest uitgebreide smartphones van 2016. Het toestel heeft een 5,3 inch groot beelscherm met een zeer hoge QHD beeldschermresolutie (1440 x 2560 pixels). Het toestel wordt aangedreven door de gloednieuwe Qualcomm Snapdragon 820 processor begeleidt door maar liefst 4 gigabyte werkgeheugen.

De LG G5 heeft een verwisselbare accu wat het toestel ook een modulair karakter geeft
De LG G5 heeft een verwisselbare accu wat het toestel ook een modulair karakter geeft

De LG G5 heeft een geheel nieuw design gekregen. Het toestel heeft een volledig metalen uni-body behuizing. Het is voor het eerst dat LG metaal heeft toegepast in haar flagship-smartphone. Uniek is de mogelijkheid om de accu te verwisselen, ondanks dat het toestel een uni-body behuizing heeft. Voorts heeft de LG G5 een modulair karakter en kunnen aanvullende hardware-modules op het toestel aangesloten worden.

De LG G5 heeft een duo-camera aan de achterzijde
De LG G5 heeft een verwisselbare accu wat het toestel ook een modulair karakter geeft

Ook op cameragebied is de LG G5 bijzonder, dankzij haar duo-camera configuratie. De software in de LG G5 combineert het beeld van beide camera's tot één foto. De linkercamera (op de foto) is een 16-megapixelcamera met een 78-graden lens, de rechtercamera is een 8-megapixelcamera. De 8-megapixelcamera beschikt over een 135-graden groothoeklens, waardoor de LG G5 in staat is een enorm breed beeld te vangen.

Prijs en beschikbaarheid

Hoewel nog niet officieel bevestigd, lijkt het erop dat de LG G5 mogelijk vanaf 8 april in Nederland en België verkrijgbaar zal zijn. Het toestel lijkt daarbij een verkoopadviesprijs van 699 euro te krijgen. Als de berichtgeving van TechTastic klopt, gaat de LG G5 vanaf aanstaande vrijdag, 18 maart in de voorverkoop. De LG G5 wordt uitgebracht in de kleuren Silver, Titan, Gold en Pink. Meer informatie en alle specificaties van de LG G5 zijn verzameld op onze uitgebreide LG G5 overzichtspagina.

Blijf op de hoogte!

Wilt u direct op de hoogte gebracht worden zodra de LG G5 in Nederland in de winkels wordt gespot? Meldt uzelf dan hieronder aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk. Wij brengen u direct per e-mail op de hoogte zodra de LG G5 in Nederland verkrijgbaar is!
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10