'Uitrol Windows 10 update gaat vandaag van start'

'Uitrol Windows 10 update gaat vandaag van start'

17-03-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Microsoft gaat volgens ingewijden vandaag bekend maken dat de uitrol van de lang verwachte Windows 10 update voor een groot aantal Nokia- en Microsoft smartphones van start gaat.

De bekende tech-insider Evan Blass meldt op Venture Beat dat Microsoft vandaag gaat starten met de uitrol van de Windows 10 update voor een groot aantal van haar smartphones. Microsoft zou de uitrol ook pas vandaag communiceren en op hetzelfde moment de update vrijgeven.

Oorspronkelijk was Microsoft van plan om oudere Lumia smartphones al vanaf december te gaan voorzien van een update naar Windows 10. Deze eigen deadline werd niet gehaald omdat Microsoft nog diverse bugs en problemen heeft aangetroffen in de updates. Microsoft hoopt direct vanaf het moment van uitrol een zeer goede gebruikservaring weg te kunnen zetten met haar nieuwe Windows 10 platform. Met ongeveer drie maanden vertraging zal Microsoft waarschijnlijk vandaag alsnog gaan starten met de uitrol van de lang verwachte Windows 10 update naar diverse Lumia smartphones.

Last minute bekendmaking

Microsoft communiceert de start van de uitrol waarschijnlijk pas op het moment dat de uitrol ook daadwerkelijk van start is gegaan om op die manier te voorkomen dat het bedrijf opnieuw beloftes doet die het niet kan nakomen. Mocht Microsoft vandaag op het laatste moment besluiten de update niet uit te rollen is er formeel niets aan de hand omdat het bedrijf zelf nog niet heeft bevestigd dat de uitrol van de update voor vandaag op de agenda stond. 

Microsoft gaat de update waarschijnlijk op volgorde van leeftijd van de toestellen uitrollen, waarbij de jongste toestellen de update als eerste krijgen, oudere toestellen wat later. Al in augustus 2015 liet Microsoft weten dat als eerste de Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830 en Lumia 930 een update naar Windows 10 zullen gaan ontvangen. Oudere toestellen volgen op een later moment. Windows 10 Mobile komt ook beschikbaar voor diverse andere Lumia smartphones, deze zijn echter niet in Nederland uitgebracht.

Wereldwijd vallen 13 Windows Phone toestellen buiten de boot

Totaal 13 smartphones die draaien op Windows Phone 8 of Windows Phone 8.1 zullen géén update naar Windows 10 gaan krijgen. Windows 10 vereist namelijk minimaal 8 gigabyte interne opslagcapaciteit. Uit analyse van GSM Helpdesk blijkt dat onder andere om de in Nederland uitgebrachte Nokia Lumia 530, HTC Windows Phone 8S en de Huawei Ascend W1 over slechts 4 gigabyte opslagcapaciteit beschikken en daardoor niet geschikt zijn voor een update naar Windows 10.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10