Eerste afbeeldingen en details Huawei P9 Lite uitgelekt

24-03-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Als alle informatie die tot op heden is uitgelekt klopt, gaat Huawei op 6 april in Londen de Huawei P9 introduceren. Naast de Huawei P9 werkt Huawei ook aan een Huawei P9 Lite, P9 Premium en P9 Max. Voor het eerst zijn nu ook details en afbeeldingen van de Huawei P9 Lite uitgelekt.

Op 6 april staat in Londen een grote introductie van Huawei op de agenda. Voor de hand ligt dat Huawei tijdens dit event de ondertussen veel besproken Huawei P9 gaat introduceren. Bekend is ook dat in het kielzog van de Huawei P9 nog twee of drie andere smartphones zullen gaan volgen die onder de 'P9-naam' uitgebracht gaan worden. Ook over deze toestellen worden steeds meer details bekend.

Huawei P9 Lite
Huawei P9 Lite

De Amerikaanse website Venture Beat heeft de hand weten te leggen op afbeeldingen en informatie van de Huawei P9 Lite, die momenteel binnen Huawei de codenaam 'Venus' zou dragen. De Huawei P9 Lite wordt naar verluidt de 'middenklasse uitvoering' van de Huawei P9 en zal zowel qua specificaties als qua materiaalgebruik wat uitgekleed ten opzichte van de normale Huawei P9.

Veel overeenkomsten maar ook verschillen

In veel opzichten probeert Huawei de P9 Lite zoveel mogelijk de uitstraling en charme van de 'normale' Huawei P9 mee te geven. Zo zal het toestel uitgerust worden met hetzelfde Full HD beeldscherm van 5,2 inch. Ook qua vormgeving lijken de toestellen sterk op elkaar, al zal de behuizing van de Huawei P9 Lite niet geheel van metaal gemaakt zijn.

De Huawei P9 Lite zal verder aangedreven worden door een andere (goedkopere) processor dan de normale Huawei P9. De normale P9 zal namelijk draaien op Huawei's nieuwste Kirin 950 processor. Wel krijgt de Huawei P9 Lite net als de normale P9 de beschikking over 3 gigabyte werkgeheugen.

De afgelopen weken is veelvuldig uitgelekt dat de Huawei P9 over een duo-camera zal beschikken. Deze zal in de Huawei P9 Lite niet aanwezig zijn. Wat voor camera Huawei in de P9 Lite gaat gebruiken is nog niet bekend. Wel zal de Huawei P9 Lite over dezelfde vingerafdruksensor beschikken die ook aanwezig zal zijn in de Huawei P9 en diverse andere smartphones van Huawei.

Introductie Huawei P9 Lite

Het is niet bekend wanneer Huawei de Huawei P9 Lite gaat presenteren. De kans bestaat dat deze op hetzelfde moment onthuld gaan worden als de Huawei P9, maar de mogelijkheid bestaat ook dat Huawei de P9 Lite net als vorig jaar in stilte uit gaat brengen. Naast de Huawei P9 Lite zou Huawei ook werken aan de Huawei P9 Premium, een luxe versie van de Huawei P9, en de Huawei P9 Max, een phablet-formaat uitvoering van de Huawei P9.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie