'Opvolger Huawei Mate S krijgt gebogen beeldscherm'

'Opvolger Huawei Mate S krijgt gebogen beeldscherm'

30-03-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Volgens bronnen in de productieketen van Huawei werkt Huawei aan een opvolger voor de Huawei Mate S en zal dit toestel uitgevoerd zijn met een gebogen beeldscherm.

Volgens de Chinese analist Sun Changxu, die eerder al correct wist te voorspellen dat de Chinese smartphone fabrikant Vivo met een dual-edge smartphone zou gaan komen, meldt nu dat ook Huawei dit jaar komt met een smartphone waarbij de beeldschermranden gebogen zijn. Het gaat volgens de analist om een opvolger voor de huidige Huawei Mate S.

De Mate-serie van Huawei geldt als de serie met daarin de meest uitgebreide en geavanceerde smartphones van Huawei. Het toepassen van een gebogen beeldscherm in toestellen uit deze serie is dan ook een logische stap. De Huawei Mate S is sinds begin dit jaar ook beschikbaar in een uitvoering met een force touchscreen (de Huawei Mate S Press Touch red.) en is daarmee één van de eerste smartphones naast de Apple iPhone 6S en de Apple iPhone 6S Plus met een drukgevoelig beeldscherm.

Andere curve

Analist Sun Changxu meldt dat het beeldscherm voor de opvolger van de Huawei Mate S niet op dezelfde manier gebogen zal zijn zoals dat bij de Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge+ of Samsung Galaxy S7 Edge het geval is. Hoe Huawei het gebogen beeldscherm in het toestel wil verwerken is niet bekend. De kans bestaat dat Huawei de curve aan één kant toepast of in plaats van de linker- en rechterzijde ervoor kiest het beeldscherm aan de boven- en onderzijde over de rand te buigen. Een andere mogelijkheid is dat Huawei een bol- of juist een hol beeldscherm plaatst in de opvolger voor de Huawei Mate S.

Introductie

Kijkende naar het introductiepatroon van Huawei mag verwacht worden dat de opvolger voor de Huawei Mate S waarschijnlijk in september gepresenteerd gaat worden in Berlijn. Begin september vindt in Berlijn traditioneel de IFA plaats, Europa's grootste beurs op het gebied van consumenten elektronica. Vorig jaar gebruikte Huawei deze beurs voor de introductie van de Huawei Mate S.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie