HTC 10 officieel onthult als het nieuwe paradepaardje van HTC voor 2016

12-04-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HTC heeft zojuist de ondertussen veel besproken HTC 10 gepresenteerd. De HTC 10 is de nieuwe flagship smartphone van HTC voor 2016 en volgt de HTC One M9 van vorig jaar op.

Zoals wij afgelopen zondag al onthulde, heeft HTC zojuist de HTC 10 officieel voorgesteld als haar nieuwe flagship-smartphone voor 2016. In de afgelopen weken en maanden is al volop geroddeld en gespeculeerd over het nieuwe paradepaardje van HTC voor 2016. Ook is al het nodige uitgelekt over het nieuwe toestel. GSM Helpdesk wist afgelopen weekend al de hand weten te leggen op zowel foto's als informatie over de nieuwe HTC 10. De officiële introductie van de HTC 10 bewijst dat onze bron het volledig bij het juiste eind had.

HTC 10 nu officieel gepresenteerd
HTC 10 nu officieel gepresenteerd

Het nieuwe paradepaardje van HTC is niet meer in de 'One-lijn' uitgebracht. Ook de lettertoevoeging 'M', die afgelopen twee jaar aanwezig was bij de HTC One M8 en HTC One M9, wordt zoals voorspeld niet meer gebruikt. Reden hiervoor is dat HTC het nieuwe toestel helemaal los wil zetten van de 'oude' One familie.

Design

De nieuwe HTC 10 is enerzijds duidelijk herkenbaar als een nieuwe smartphone van HTC, anderzijds heeft HTC getracht het toestel een geheel nieuwe vormgeving mee te geven. De smartphone heeft - net als haar voorgangers - een metalen behuizing, waarbij de randen van het toestel rondlopen. De voorzijde van de HTC 10 bestaat volledig van glas.

Beeldscherm

De HTC 10 heeft een 5,2 inch groot beeldscherm. HTC gebruikt de 'S-LCD 5' beeldschermtechnologie en niet de AMOLED beeldschermtechnologie waarop was gehoopt. De HTC 10 is wel de eerste flagship smartphone van HTC waarvan het beeldscherm een QHD / 2K beeldschermresolutie (1440 x 2560 pixels) heeft. 

Onder het beeldscherm zijn de touch-sensitive toetsen teruggekeerd. Dit komt omdat de HTC 10 ook over een vingerafdruksensor beschikt. Deze is in het midden onder het beeldscherm geplaatst en functioneert tevens als een 'home-toets'. Met de vingerafdruksensor kan het toestel in 0,2 seconden ontgrendeld worden.

Processor

De HTC 10 wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 820 chipset, met daarop een 64-bit 2,2 GHz quad-core processor. De processor wordt bijgestaan door 4 gigabyte aan werkgeheugen. De HTC 10 zal verschijnen in een uitvoering van 32 gigabyte en 64 gigabyte opslagcapaciteit. Voorts is een MicroSD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten tot 2 terabyte aanwezig.

12-megapixel UltraPixel camera

Qua camera gaat HTC in de HTC 10 niet meer voor megapixels maar voor 'innovatie'. De HTC 10 is aan de achterzijde uitgerust met een 12-megapixel UltraPixel camera. HTC gebruikt géén duo-camera, zoals eerder werd voorspeld. De camera van de HTC 10 heeft een diafragma van f/1.8 en vangt door de grote beeldsensor meer licht wat resulteert in een betere kwaliteit foto's.

Voorts is de primaire camera van de HTC 10 voorzien van optische beeldstabilisatie en laser autofocus. De camera is in staat dezelfde fotokwaliteit te leveren als DSLR camera's (Digitale Spiegelreflexcamera's) en kan foto's ongecomprimeerd in RAW formaat opslaan.

Met de 12-megapixelcamera van de HTC 10 kunnen 4K (Ultra HD) video opnames gemaakt worden. Daarbij is de HTC 10 's werelds eerste smartphone die in staat is 24-bit high-res stereo geluid vast te leggen bij video's.

5-megapixel frontcamera met OIS

Aan de voorzijde van de HTC 10 is een 5-megapixel frontcamera geplaatst. Het gaat hier eveneens om een UltraPixel camera met een diafragma van f/1.8. Uniek is dat de frontcamera over optische beeldstabilisatie beschikt.

Connectiviteit

Zoals verwacht mag worden van een flagship smartphone van 2016, biedt de HTC 10 het meest uitgebreide op het gebied van connectiviteit. Zo beschikt de HTC 10 over de nieuwe USB 3.0 Type-C aansluiting voor datakabels en de lader. Dankzij deze nieuwe USB connector maakt het niet meer uit hoe de kabel in het toestel gestoken wordt. De connector is namelijk omkeerbaar. Verder beschikt de HTC 10, zoals verwacht mag worden, over Wi-Fi a/b/g/n/ac, bluetooth 4.2, NFC en zeer uitgebreide 4G ondersteuning waarmee het toestel nagenoeg overal ter wereld bruikbaar is.

Audio en video

De HTC 10 is uitgevoerd met stereo speakers die HTC zelf 'HTC BoomSound HiFi edition' speakers noemt. Ondanks dat de speakers slanker zijn, leveren de luidsprekers wederom een betere geluidskwaliteit dan de speakers in de HTC One M9. Naast de HTC BoomSound audiotechnologie beschikt de HTC 10 ook over Dolby Audio

Andere interessante details van de HTC 10

De HTC 10 heeft een behoorlijk krachtige accu met een capaciteit van 3.000 mAh. Dankzij de Snapdragon 820 chipset beschikt de HTC 10 over Fast Charge 3.0 technologie waarmee de HTC 10 in slechts 30 minuten tijd voor de helft opgeladen kan worden.

Verder draait de HTC 10 direct uit de doos op Android 6.0 Marshmallow waarover HTC haar eigen HTC Sense interface heeft geplaatst.

Aankondiging en verkrijgbaarheid

De HTC 10 is zojuist officieel door HTC gepresenteerd en komt vanaf begin mei in Nederland in de winkels te liggen in de kleuren Carbon Grey, Glacier Silver en Topaz Gold. De HTC 10 heeft een verkoopadviesprijs van 749 euro gekregen. Meer informatie en alle specificaties van de HTC 10 zijn verzameld op onze uitgebreide HTC 10 overzichtspagina.

Blijf op de hoogte!

Wilt u direct op de hoogte gebracht worden als de HTC 10 in Nederland in de winkels wordt gespot? Meld uzelf dan hieronder aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk. Zodra de HTC 10 in Nederland in de winkels wordt gespot, brengen wij u daarvan direct op de hoogte!
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie