Huawei dochtermerk Honor heeft Honor 5C klaar staan voor introductie

14-04-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Honor gaat naar verwachting op korte termijn de Honor 5C presenteren. Via de Chinese keuringsinstantie Tenaa zijn foto's en veel details over deze nieuwe smartphone van Honor naar buiten gekomen.

Via de Chinese keuringsinstantie Tenaa zijn foto's en details van de nog niet gepresenteerde Honor 5C naar buiten gekomen. Doorgaans worden smartphones die in rapportages van Tenaa verschijnen kort daarna geïntroduceerd. Huawei, het moederbedrijf achter Honor, heeft zelf ook al diverse malen gehint op de komst van de Honor 5C. Het ziet er naar uit dat de smartphone op 28 april gepresenteerd gaat worden.

Honor 5C staat op het randje van introductie
Honor 5C staat op het randje van introductie

De Honor 5C belooft een scherp geprijsde middenklasse smartphone te gaan worden met een vrij groot Full HD beeldscherm van 5,2 inch. Volgens de rapportage van Tenaa wordt de smartphone aangedreven door de 64-bit Kirin 650 octa-core processor. De processor krijgt 2 gigabyte werkgeheugen tot zijn beschikking. Voorts zou de Honor 5C over een interne opslagcapaciteit van 16 gigabyte beschikken.

Er zou daarnaast ook nog een krachtigere uitvoering van de Honor 5C klaar staan. Dit toestel beschikt over 3 gigabyte werkgeheugen en een dubbele hoeveelheid van 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit.

Op cameragebied is de Honor 5C voorzien van een 13-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera. De smartphone draait direct uit de doos op Android 6.0 Marshmallow en heeft een behoorlijk krachtige accu van 2.900 mAh.

Vooralsnog is het niet duidelijk of de Honor 5C naar Europa zal gaan komen. De Honor 3C uit 2014 is wel in Europa en Nederland uitgebracht, de Honor 4C echter niet. Mogelijk dat Huawei hier op 28 april meer duidelijkheid over zal geven.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie