Exclusief: Samsung test twee uitvoeringen van Galaxy Note 6

Exclusief: Samsung test twee uitvoeringen van Galaxy Note 6

22-04-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Samsung deze zomer met een opvolger gaat komen voor de huidige Samsung Galaxy Note 5 en de Samsung Galaxy S6 Edge+. Uit onze informatie blijkt dat Samsung momenteel test met twee uitvoeringen van de Samsung Galaxy Note 6.

De afgelopen weken zijn al diverse geruchten over de Samsung Galaxy Note 6 opgedoken. Verwacht mag worden dat Samsung de Galaxy Note 6 traditiegetrouw in augustus of september gaat presenteren. Een betrouwbare bron heeft aan GSM Helpdesk gemeld dat Samsung momenteel test met twee verschillende uitvoeringen van de Samsung Galaxy Note 6.

De kans dat er dit jaar een opvolger gaat komen voor de Samsung Galaxy S6 Edge+ is vrij klein. De nieuwe Samsung Galaxy S7 Edge zit feitelijk al in het vaarwater van dit toestel. Dit in het licht dat Samsung de Samsung Galaxy Note 5 niet in Europa heeft uitgebracht, maakt de informatie die wij hebben ontvangen extra interessant.

Twee prototype's, slechts één introductie

Volgens onze bron zal er deze zomer slechts één toestel als opvolger voor de Samsung Galaxy Note 5 en de Samsung Galaxy S6 Edge+ gepresenteerd gaan worden. Toch blijkt Samsung twee toestellen te testen.

Beide toestellen verschillen alleen qua uiterlijk van elkaar, zo weet onze bron. De ene uitvoering heeft een normaal 'plat' beeldscherm van 5,8 inch, het tweede toestel heeft een gebogen beeldscherm van 5,8 inch. Beide beeldschermen hebben een QHD beeldschermresolutie (1440 x 2560 pixels). Volgens onze bron zou Samsung nog geen keuze gemaakt hebben welke van de twee toestellen uitgebracht gaat worden. Wel is duidelijk dat slechts één van de twee zal gaan komen.

Geen verschil onder de motorkap

Hardwarematig komen beide smartphones exact met elkaar overeen. Beide toestellen worden aangedreven door een nieuwe uitvoering van Samsung's Exynos 8 processor. Het gaat hier om prototypes voor de Europese markt. Deze processor, waarvan onze bron het typenummer nog niet kon onthullen, zou een iets hogere kloksnelheid hebben dan de Exynos 8 chipset in de huidige Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Er zijn volgens onze bron ook prototypes van de Galaxy Note 6 in omloop die uitgerust zijn met de Qualcomm Snapdragon 823 chipset.

Andere interessante details die onze bron weet te onthullen is dat beide prototypes over maar liefst 6 gigabyte aan werkgeheugen beschikken. De interne opslagcapaciteit van de toestellen bedraagt 32 gigabyte en beide uitvoeringen zijn uitgerust met een MicroSD geheugenkaartslot. Beide prototypes draaien op de developersversie van Android N. Samsung zou erop mikken de toestellen kort na de officiële introductie van Android N te gaan presenteren.

12-megapixel dual-pixel camera

De Samsung Galaxy Note 6 wordt uitgerust met dezelfde 12-megapxielcamera met dual-pixel technologie die Samsung nu ook gebruikt in haar Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Wel zou de camerasoftware uitgebreider en verder verbeterd zijn. Verbeteringen en nieuwe features in de camerasoftware van de Note 6 zullen dit najaar ook als een update naar de huidige Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge gebracht worden.

Biometrische beveiliging

Eerdere geruchten over de Samsung Galaxy Note 6 suggereerden dat het toestel over zowel een vingerafdruksensor als over een irisscanner zou beschikken. Onze bron kan met zekerheid melden dat er in ieder geval een vingerafdruksensor aanwezig is in de Galaxy Note 6. De geruchten over de irisscanner kon onze bron niet bevestigen.

Aangezien irisscanners werken op basis van de frontcamera, sluit onze bron niet uit dat er een dergelijke functie in de Note 6 zal zitten, maar is deze functionaliteit vooralsnog (bewust) verborgen of niet aanwezig in de prototypes van het toestel.

Enorme accu

Tot slot meldt onze bron ook interessante details over de accu. Hoewel geen exacte accucapaciteit genoemd kan worden, zou de accucapaciteit dicht tegen de 4.000 mAh aan liggen. Daarmee zou de Galaxy Note 6 één van de grootste accu's krijgen die Samsung ooit heeft gebruikt. Enkel de onlangs gepresenteerde Samsung Galaxy A9 en Galaxy A9 Pro (met een 6 inch groot beeldscherm) hebben een vergelijkbare of grotere accu.

Onderhevig aan kleine veranderingen

Hoewel de prototypes van de Samsung Galaxy Note 6 volgens onze bron relatief 'final' zouden ogen, onderstreept onze bron dat Samsung nog steeds test met meerdere hardware configuraties en dat in het model dat Samsung in augustus of september gaat presenteren nog kleine nuances kunnen optreden in de nu voorgespiegelde hardware configuratie.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie