Honor presenteert uitgebreide Honor 5C

28-04-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Huawei dochtermerk Honor heeft zojuist in China de Honor 5C onthuld. De Honor 5C kan getypeerd worden als een uitgebreide middenklasse smartphone. Het is nog niet bekend of de Honor 5C ook in Europa uitgebracht zal gaan worden.

In China heeft zojuist de introductie plaatsgevonden van de Honor 5C. De komst van deze smartphone was geen grote verrassing aangezien het toestel eerder deze maand al grotendeels uitlekte via de Chinese keuringsinstantie Tenaa.

Honor 5C
Honor 5C

Zoals al verwacht werd, is de Honor 5C een uitgebreide middenklasse smartphone die voor een behoorlijk scherpe prijs in de verkoop zal gaan. Het toestel kost in China omgerekend slechts 122 euro.

Groot beeldscherm

De Honor 5C heeft een behoorlijk groot IPS-LCD beeldscherm van 5,2 inch gekregen. Het beeldscherm kent daarbij een Full HD beeldschermresolutie.

Krachtige processor

Onder de motorkap is de Honor 5C uitgerust met de nieuwe Kirin 650 chipset, ontwikkeld door Huawei. Op deze chipset bevindt zich een octa-core processor opgebouwd uit een 2 GHz quad-core en een 1,7 GHz quad-core processor. De processor wordt bijgestaan door 2 gigabyte werkgeheugen. Voorts beschikt de Honor 5C over 16 gigabyte interne opslagcapaciteit.

Op cameragebied is de Honor 5C aan de achterzijde voorzien van een 13-megapixelcamera. Aan de voorzijde van het toestel is een 8-megapixel front-camera geplaatst.

Hoge capaciteit accu

Andere opmerkelijke details van de Honor 5C zijn onder andere de 3.000 mAh accu. De capaciteit van deze accu is behoorlijk hoog in relatie tot de schermdiagonaal van het toestel. Verder valt de vingerafdruksensor op. Het is voor het eerst dat een vingerafdruksensor op een toestel in deze prijsklasse toegepast wordt.

Prijs en beschikbaarheid

De Honor 5C is vanaf vandaag al verkrijgbaar in China voor omgerekend 122 euro. Of het toestel ook buiten China uitgebracht zal gaan worden is vooralsnog niet bekend. Meer informatie en alle specificaties van de Honor 5C zijn verzameld op onze uitgebreide Honor 5C overzichtspagina.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie