HTC 10 vanaf vandaag officieel verkrijgbaar in Nederland

09-05-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HTC heeft zojuist bekend gemaakt dat de HTC 10, de nieuwe flagship-smartphone van HTC voor 2016, vanaf vandaag officieel verkrijgbaar is in Nederland.

Eind april waren al enkele Nederlandse webwinkels begonnen met de levering van de nieuwe HTC 10, het paradepaardje van HTC voor 2016. HTC heeft zojuist in een mailing naar gebruikers van HTC smartphones bekend gemaakt dat het nieuwe toestel vanaf vandaag officieel verkrijgbaar is. De smartphone is nu breed leverbaar bij nagenoeg alle Nederlandse telecomwinkels. 

HTC 10 vanaf vandaag verkrijgbaar
HTC 10 vanaf vandaag verkrijgbaar

De HTC 10 is de nieuwe flagship-smartphone van HTC voor 2016 en opvolger voor de HTC One M9 van vorig jaar. Het nieuwe paradepaardje van HTC is niet meer in de 'One-lijn' uitgebracht. Ook de lettertoevoeging 'M', die afgelopen twee jaar aanwezig was bij de HTC One M8 en HTC One M9, wordt niet meer gebruikt. Reden hiervoor is dat HTC het nieuwe toestel helemaal los wil zetten van de 'oude' One familie.

Design

De nieuwe HTC 10 is enerzijds duidelijk herkenbaar als een nieuwe smartphone van HTC, anderzijds heeft HTC getracht het toestel een geheel nieuwe vormgeving mee te geven. De smartphone heeft - net als haar voorgangers - een metalen behuizing, waarbij de randen van het toestel rondlopen. De voorzijde van de HTC 10 bestaat volledig van glas.

Beeldscherm

De HTC 10 heeft een 5,2 inch groot beeldscherm. HTC gebruikt de 'S-LCD 5' beeldschermtechnologie en niet de AMOLED beeldschermtechnologie waarop was gehoopt. De HTC 10 is wel de eerste flagship smartphone van HTC waarvan het beeldscherm een QHD / 2K beeldschermresolutie (1440 x 2560 pixels) heeft. 

Onder het beeldscherm zijn de touch-sensitive toetsen teruggekeerd. Dit komt omdat de HTC 10 ook over een vingerafdruksensor beschikt. Deze is in het midden onder het beeldscherm geplaatst en functioneert tevens als een 'home-toets'. Met de vingerafdruksensor kan het toestel in 0,2 seconden ontgrendeld worden.

Processor

De HTC 10 wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 820 chipset, met daarop een 64-bit 2,2 GHz quad-core processor. De processor wordt bijgestaan door 4 gigabyte aan werkgeheugen. De HTC 10 zal verschijnen in een uitvoering van 32 gigabyte en 64 gigabyte opslagcapaciteit. Voorts is een MicroSD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten tot 2 terabyte aanwezig.

12-megapixel UltraPixel camera

Qua camera gaat HTC in de HTC 10 niet meer voor megapixels maar voor 'innovatie'. De HTC 10 is aan de achterzijde uitgerust met een 12-megapixel UltraPixel camera. HTC gebruikt géén duo-camera, zoals eerder werd voorspeld. De camera van de HTC 10 heeft een diafragma van f/1.8 en vangt door de grote beeldsensor meer licht wat resulteert in een betere kwaliteit foto's.

Voorts is de primaire camera van de HTC 10 voorzien van optische beeldstabilisatie en laser autofocus. De camera is in staat dezelfde fotokwaliteit te leveren als DSLR camera's (Digitale Spiegelreflexcamera's) en kan foto's ongecomprimeerd in RAW formaat opslaan.

Met de 12-megapixelcamera van de HTC 10 kunnen 4K (Ultra HD) video opnames gemaakt worden. Daarbij is de HTC 10 's werelds eerste smartphone die in staat is 24-bit high-res stereo geluid vast te leggen bij video's.

5-megapixel frontcamera met OIS

Aan de voorzijde van de HTC 10 is een 5-megapixel frontcamera geplaatst. Het gaat hier eveneens om een UltraPixel camera met een diafragma van f/1.8. Uniek is dat de frontcamera over optische beeldstabilisatie beschikt.

Connectiviteit

Zoals verwacht mag worden van een flagship smartphone van 2016, biedt de HTC 10 het meest uitgebreide op het gebied van connectiviteit. Zo beschikt de HTC 10 over de nieuwe USB 3.0 Type-C aansluiting voor datakabels en de lader. Dankzij deze nieuwe USB connector maakt het niet meer uit hoe de kabel in het toestel gestoken wordt. De connector is namelijk omkeerbaar. Verder beschikt de HTC 10, zoals verwacht mag worden, over Wi-Fi a/b/g/n/ac, bluetooth 4.2, NFC en zeer uitgebreide 4G ondersteuning waarmee het toestel nagenoeg overal ter wereld bruikbaar is.

Audio en video

De HTC 10 is uitgevoerd met stereo speakers die HTC zelf 'HTC BoomSound HiFi edition' speakers noemt. Ondanks dat de speakers slanker zijn, leveren de luidsprekers wederom een betere geluidskwaliteit dan de speakers in de HTC One M9. Naast de HTC BoomSound audiotechnologie beschikt de HTC 10 ook over Dolby Audio

Andere interessante details van de HTC 10

De HTC 10 heeft een behoorlijk krachtige accu met een capaciteit van 3.000 mAh. Dankzij de Snapdragon 820 chipset beschikt de HTC 10 over Fast Charge 3.0 technologie waarmee de HTC 10 in slechts 30 minuten tijd voor de helft opgeladen kan worden.

Verder draait de HTC 10 direct uit de doos op Android 6.0 Marshmallow waarover HTC haar eigen HTC Sense interface heeft geplaatst.

Prijs en beschikbaarheid

De HTC 10 is vanaf vandaag officieel verkrijgbaar in Nederland en is beschikbaar in de kleuren 'Carbon Gray', 'Glacier Silver' en 'Topaz Gold'. De HTC 10 heeft een verkoopadviesprijs van 749 euro gekregen. Meer informatie en alle specificaties van de HTC 10 zijn verzameld op onze uitgebreide HTC 10 overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10