Huawei P9 Lite bereikt stilletjes eerste Nederlandse winkels

10-05-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Zonder enige officiële aankondiging is de Huawei P9 Lite, een iets eenvoudigere uitvoering van de Huawei P9, Huawei's flagship smartphone van dit moment, in stilte gearriveerd in de eerste Nederlandse winkels.

Ondanks dat de Huawei P9 Lite één van de hardlopers van Huawei voor 2016 belooft te gaan worden, heeft Huawei het toestel nooit officieel geïntroduceerd. Alle aandacht is gegaan naar het paradepaardje van Huawei waar de Huawei P9 Lite een afgeleide van is: de Huawei P9. De Huawei P9 Lite komt in veel opzichten overeen met de Huawei P9, maar is aanzienlijk goedkoper doordat Huawei enkele dure elementen uit de Huawei P9 achterwege heeft gelaten. De Huawei P9 Lite is in volledige stilte aangekomen in de eerste Nederlandse winkels en kan nu al geleverd worden door onder andere Mobiel.nl, GSMwijzer en Algebeld.

Huawei P9 Lite
Huawei P9 Lite

Qua formaat is de Huawei P9 Lite nagenoeg gelijk aan de Huawei P9. Het toestel heeft net als haar luxe en duurdere broer een 5,2 inch groot Full HD beeldscherm.

Krachtige processor

De Huawei P9 Lite wordt aangedreven door de Kirin 650 processor. Dit is een octa-core processor opgebouwd uit een krachtige 2.0 GHz quad-core processor en een energiezuinige 1,7 GHz quad-core processor. De Huawei P9 Lite heeft 3 gigabyte werkgeheugen en een interne opslagcapaciteit van 16 gigabyte.

Dankzij de gebruikte processor / chipset biedt de Huawei P9 Lite een ongekend uitgebreid spectrum aan connectiviteitsmogelijkheden. Het toestel beschikt uiteraard over ondersteuning voor 2G (GSM), 3G (UMTS) en 4G netwerken. Daarnaast is ook Wi-Fi b/g/n en Bluetooth 4.1 ondersteuning aanwezig. De Huawei P9 Lite is uitgevoerd met het nieuwe type USB type-C poort met een omkeerbare connector.

Dual-sim

De Huawei P9 Lite is een zogenaamde 'dual-sim smartphone'. Het toestel beschikt over een slot waarin een tweede simkaart of een Micro SD geheugenkaart geplaatst kan worden. Wie voor de eerste optie kiest, kan op twee mobiele nummers tegelijk bereikbaar zijn met de P9 Lite. Wie voor de tweede optie kiest, kan de interne opslagcapaciteit van he toestel uitbreiden met geheugenkaarten van maximaal 2 terabyte.

Goede camera's

De Huawei P9 Lite is uitgevoerd met een 13-megapixel autofocus camera met LED flitser aan de achterzijde. Daarbij beschikt het toestel aan de voorzijde over een 8-megapixelcamera.

De Huawei P9 Lite is een volwaardige Android smartphone en draait op het Android 6.0 Marshmallow besturingssysteem. Dat is momenteel de nieuwste versie van Android. Over het Android besturingssysteem heeft Huawei haar eigen EMUI interface geplaatst. Tot slot is de Huawei P9 Lite uitgevoerd met een behoorlijk krachtige accu met een capaciteit van 3.000 mAh.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei P9 Lite is zeer aantrekkelijk geprijsd met een verkoopadviesprijs van 299 euro. Dat is een heel stuk goedkoper dan de Huawei P9 die een verkoopadviesprijs van 599 euro heeft. De Huawei P9 Lite is nu al beschikbaar bij Mobiel.nl, GSMwijzer en Algebeld in de kleur wit. Later zal ook de zwarte uitvoering beschikbaar komen. Meer informatie, een overzicht van alle prijzen en alle specificaties zijn te vinden op onze uitgebreide Huawei P9 Lite overzichtspagina.

Ideaal bij een sim-only abonnement

De Huawei P9 Lite is dankzij haar aantrekkelijke prijs een ideale smartphone om te combineren met een sim-only abonnement. Wie de Huawei P9 Lite los aanschaft en daarbij een sim-only abonnement neemt is vaak vele tientallen euro's per jaar goedkoper uit dan wanneer het toestel wordt aangeschaft in combinatie met een abonnement. Benieuwd welk (sim-only) abonnement het beste bij uw verbruik en wensen past? Ontdek het via onze gratis en onafhankelijke abonnementsadvies-pagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie