Acer legt vriendelijk geprijsde Acer Liquid Zest smartphone in de winkels

13-05-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De in februari aangekondigde Acer Liquid Zest, een uiterst vriendelijk geprijsde smartphones voor mensen met een 'urban lifestyle', is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland voor slechts 119 euro.

Acer heeft de nieuwe Acer Liquid Zest uitgebracht in Nederalnd. De Liquid Zest is vanaf vandaag beschikbaar in een zeer vriendelijk geprijsde 3G uitvoering. Onder andere Bol.com en Belsimpel kunnen het toestel nu al leveren. Volgende maand zal ook nog een iets duurdere 4G versie van de Acer Liquid Zest uit gaan komen. Met de Acer Liquid Zest probeert Acer de meest ideale combinatie te maken tussen prijs, functionaliteit en design. Het design van de Liquid Zest- en Liquid Zest 4G-smartphones is functioneel, dun en compact en de toestellen komen op de markt in de kleuren Midnight Black en Daylight White.

Acer Liquid Zest
Acer Liquid Zest

Kleine verschillen tussen de 3G en 4G uitvoering

De 3G- en 4G uitvoering van de Acer Liquid Zest verschillen maar op kleine punten. Beide smartphones worden aangedreven door een 1,3 GHz quad-core processor van MediaTek, al is er wel een verschil in het gebruikte type processor. Buiten de 4G ondersteuning in de Acer Liquid Zest 4G zullen gebruikers in de praktijk geen verschil tussen beide processoren merken.

Er is wel een duidelijk verschil in audiofeatures te vinden. De 3G versie van de Acer Liquid Zest beschikt over DTS Sound Studio technologie, de 4G uitvoering beschikt over een 'upgrade' hiervan met DTS HD Premium Sound technologie. Er zijn geen verdere verschillen tussen beide uitvoeringen te vinden.

De Acer Liquid Zest is uitgerust met een hoogwaardig IPS-LCD beeldscherm
De Acer Liquid Zest is uitgerust met een hoogwaardig IPS-LCD beeldscherm

Opvallend goed beeldscherm

De Acer Liquid Zest toestellen hebben ondanks hun bescheiden prijs een opvallend hoge kwaliteit beeldscherm gekregen. Acer gebruikt in de toestellen een IPS-LCD beeldscherm. Deze beeldschermtechnologie staat bekend om haar hoge helderheid, natuurgetrouwe kleurweergave en lage energieverbruik. Acer heeft daarbij in de Liquid Zest toestellen zelfs de zogenaamde 'zero gap technologie' toegepast. Doordat er geen (lucht)laag zit tussen het beeldscherm en het touchscreen-gedeelte, wordt reflectie geminimaliseerd.

Bescherming tegen de effecten van blauw licht

Ondanks de hoge helderheid van het IPS-LCD beeldscherm, is de Acer Liquid Zest in staat de ogen van haar gebruiker te beschermen. Met de app Acer BluelightShield kunnen gebruikers instellen hoeveel blauw licht er wordt gebruikt om een afbeelding weer te geven. Minder blauw licht betekent minder effecten van blootstelling aan blauw licht. Blauw licht heeft vooral 's avonds invloed op de aanmaak van het natuurlijke hormoon Melatonine, ook wel het 'slaaphormoon' genoemd. Wanneer minder Melatonine wordt aangemaakt is het moeilijker om in slaap te vallen.

Aan de achterzijde van de Acer Liquid Zest is een 8-megapixelcamera met groothoeklens geplaatst
Aan de achterzijde van de Acer Liquid Zest is een 8-megapixelcamera met groothoeklens geplaatst

Camera's met groothoeklens

Op cameragebied zijn beide uitvoeringen van de Acer Liquid Zest uitgevoerd met een primaire 8-megapixelcamera. Deze camera heeft een 85-graden groothoeklens om scènes in hun geheel vast te kunnen leggen. Bovendien zijn de Liquid Zest en Liquid Zest 4G voorzien van een LED-flitser en belichtingsinstelling, om de scherpstelling en helderheid gemakkelijk los van elkaar te kunnen aanpassen. Aan de voorzijde beschikken beide uitvoeringen van de Liquid Zest over een 5-megapixelcamera, eveneens met een groothoeklens.

Hoogwaardige geluidskwaliteit

Smartphones van Acer blinken steevast uit op het gebied van geluidskwaliteit. De nieuwe Liquid Zest en Liquid Zest 4G zijn hier geen uitzondering op. Dankzij DTS Sound Studio op de Liquid Zest en DTS HD Premium Sound op de Liquid Zest 4G kan altijd en overal van surround geluid genoten worden. High Resolution Audio op de Liquid Zest 4G zorgt voor realistisch geluid, met een breder geluidsveld dan ooit en heldere stempartijen, om de gebruiker altijd en overal te laten genieten van muziek in hoge kwaliteit.

De Acer Liquid Zest komt in het tweede kwartaal van dit jaar in de winkels te liggen
De Acer Liquid Zest komt in het tweede kwartaal van dit jaar in de winkels te liggen

Prijs en beschikbaarheid

De 3G uitvoering van de Acer Liquid Zest is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland bij Bol.com en Belsimpel voor slechts 119 euro. Meer informatie en alle specificaties van de Acer Liquid Zest is verzameld op onze uitgebreide Acer Liquid Zest overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie