'Samsung Galaxy X wordt eerste opvouwbare smartphone van Samsung'

'Samsung Galaxy X wordt eerste opvouwbare smartphone van Samsung'

13-05-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Hoewel het nog erg vroeg is, wordt in het geruchtencircuit al voorzichtig vooruit gekeken naar 2017. Nieuwe informatie suggereert dat Samsung in 2017 met maar liefst vijf 'flagship smartphones' wil gaan komen, waaronder de mysterieuze 'Samsung Galaxy X'. Over dit toestel wordt gezegd dat het de eerste opvouwbare smartphone van Samsung zou zijn.

Nieuwe informatie, opgedoken in China, suggereert dat Samsung in 2017 gaat komen met haar eerste buigbare cq. opvouwbare smartphone. Gesuggereerd wordt dat de smartphone gaat luisteren naar de naam 'Samsung Galaxy X'. Het zou daarmee de eerste smartphone in de momenteel nog niet bestaande X-lijn van Samsung worden.

Als de geruchten kloppen, dan belooft de Samsung Galaxy X-serie de familie te gaan worden waarin alle smartphones met een flexibel of buigbaar beeldscherm geplaatst gaan worden.

Al jaren in ontwikkeling

Bekend is dat Samsung al jaren ontwikkelt aan een toestel waarbij het beeldscherm door de gebruiker van het toestel gebogen of zelfs opgevouwen kan worden. Tot op heden heeft Samsung nog geen buigbare smartphones of toestellen met een buigbaar beeldscherm uitgebracht. Wel heeft Samsung al diverse patenten op concepten van vouwbare smartphones en tablets.

De techniek voor buigbare beeldschermen heeft Samsung al geruime tijd in handen. Samsung past al sinds 2013 flexibele beeldschermen in smartphones toe. Voorbeelden daarvan zijn de Samsung Galaxy S6 Edge en de Samsung Galaxy S7 Edge, waarbij het beeldscherm over twee zijden van de toestellen zijn gebogen. Tot op heden is het echter voor gebruikers van Samsung smartphones nog niet mogelijk om het beeldscherm zelf te buigen.

Mysterieuze Samsung Galaxy X

Met de Samsung Galaxy X komt daar mogelijk verandering in. Samsung zou het toestel van een zeer groot beeldscherm willen gaan voorzien. Doordat het beeldscherm dubbelgevouwen kan worden, kan de Samsung Galaxy X qua formaat gelijk blijven aan huidige smartphones. Het beeldscherm krijgt naar verluidt een zeer hoge 4K / Ultra HD beeldschermresolutie, zo stellen de geruchten.

Samen met de Samsung Galaxy X zou Samsung voor 2017 maar liefst vijf 'flagship smartphones' op de roadmap hebben staan. Begin 2017 moeten de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Edge verschijnen, gevolgd door de Samsung Galaxy Note 7 en de Samsung Galaxy Note 7 Edge in de zomer van 2017. Ook de mysterieuze Samsung Galaxy X wordt een 'flagship smartphone'. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer in 2017 deze smartphone gepresenteerd zal gaan worden.

Kritische noot

Gezien de geruchten nu al in een dermate vroeg stadium loskomen, moeten de geruchten uiteraard met een flinke korrel zout genomen worden. Er valt helaas niet te controleren wat er van deze geruchten waar is.

Bron: Weibo
Via: Sammobile
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie