Lenovo komt met smartphones onder eigen merk naar Benelux

19-05-2016  |  Martijn Kregting  |  Toestellen


Lenovo gaat in de Benelux smartphones onder eigen merknaam uitbrengen. De vendor begint met de Lenovo K5. De Chinese fabrikant is al in de Benelux actief met Motorola-smartphones in de Moto-reeks

Lenovo gaat nog deze maand smartphones onder de eigen merknaam uitbrengen in de Benelux. De Chinese smartphone-producent begint met de Lenovo K5, die in andere markten wordt uitgebracht onder de naam Vibe K5. Lenovo is al langer in de Benelux actief met toestellen van Motorola uit de Moto-reeks. Deze toestellen blijft Lenovo gewoon hier uitbrengen.

Lenovo K5
Lenovo K5

Lenovo nam Motorola Mobility enkele jaren geleden over van Google. De producent stelt met de Lenovo-smartphones de midrange ofwel mainstream markt te willen bedienen. Met de Moto-smartphones moet dan meer het high-end segment bediend worden. Na de K5 zal Lenovo de komende tijd nog de Motorola Moto G4 en G4 Plus (in juni) uitbrengen voor respectievelijk 229 en 269 euro.

De Lenovo- en Moto-smartphones verschillen in diverse opzichten, zoals op het gebied van de software. Lenovo stelt dat de skin op Moto-telefoons puur Android is. Net als bij de andere Motorola-smartphones gaat het hier om een versie die dichtbij stock Android ligt. De Lenovo-toestellen hebben daarentegen een eigen gebruikersinterface (UI), die veel uiterlijke wijzigingen aanbrengt in de normale Android-interface.

De Lenovo K5 heeft onder meer een Qualcomm Snapdragon 415 octa-core processor opgebouwd uit een 1,5 en een 1,2 GHz quac-core processor.. De dubbele quadcore processor heeft een big.LITTLE-configuratie. Het toestel heeft een 5 inch display met HD-resolutie (1280x720 pixels). Verder heeft de K5 een 2.750 mAh-batterij, een 13 megapixel-hoofdcamera en 2 GB RAM-geheugen. De smartphone krijgt een aantrekkelijke verkoopadviesprijs mee van 179 euro. Het 16 GB geheugen is uitbreidbaar met een microSD-kaart. De camera aan de voorzijde heeft een 5 MP-resolutie. Het toestel is afgewerkt in aluminium en weegt 142 gram. Het 16 GB geheugen is uitbreidbaar met een microSD-kaart.

Meer informatie en alle specificaties van de Lenovo K5 zijn verzameld op onze uitgebreide Lenovo K5 overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie