Huawei start verkoop van de Huawei P9 Lite

Huawei start verkoop van de Huawei P9 Lite

20-05-2016  |  Maarten van Vliet  |  Toestellen


Huawei heeft bekend gemaakt dat het vandaag start met de verkoop van de P9 Lite. De smartphone zal in de schappen liggen bij KPN, T-Mobile en Vodafone. De witte kleur is reeds verkrijgbaar en de zwarte kleur zal rond 31 mei te koop zijn. De Huawei P9 Lite is de opvolger van de P8 Lite die vorig jaar werd geïntroduceerd en waarvan er in februari van dit jaar wereldwijd zo’n tien miljoen stuks van waren verkocht.

Huawei zelf omschrijft de P9 Lite als een ‘premium telefoon met een concurrerende prijs’ en is het toestel speciaal ontworpen voor de trendy gebruiker die een liefde heeft voor fotografie en graag naar muziek luistert.  De P9 Lite is 7,5 mm dik met een smalle 2,02 mm rand en een display van 5,2 inch. Huawei maakte bij de P9 Lite gebruikt van zijn eigen Hisilicon Kirin 650 processor. Daarnaast ondersteunt de telefoon een 128 GB microSD-kaart voor uitbreiding van de opslagcapaciteit. De P9 Lite is uitgerust met Sony’s nieuwste IMX214 13-megapixel CMOS-beeldsensor aan de achterkant en een 8MP camera aan de voorkant.

De Huawei P9 Lite De P9 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit en krijgt een adviesprijs mee van 299 euro. De P8 Lite kostte bij zijn Nederlandse introductie in mei vorig jaar 249 euro.

Huawei deelde ook mee dat het één van de eerste smartphonemakers is die Daydream  ondersteunt, Google’s platform voor high performance mobile VR. Google onthulde dit platform deze week tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie Google I/O.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie