Google kondigt opnieuw haar modulaire smartphone aan

Google kondigt opnieuw haar modulaire smartphone aan

23-05-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Met een vertraging van twee jaar zal de modulaire smartphone van Google, die ontwikkeld wordt onder de werknaam 'Project Ara' vanaf 2017 in de winkels te liggen.

In 2017 komt de eerste volledig modulaire smartphone op de markt. Google heeft tijdens haar I/O Conference bekend gemaakt dat de smartphone medio 2017 in de winkels moet komen te liggen. De komst van de modulaire smartphone is door problemen al meerdere malen uitgesteld. Oorspronkelijk had de smartphone al in 2015 in de winkels moeten komen te liggen.

De modulaire smartphone van Google wordt ontwikkeld onder de werknaam 'Project Ara'. Het toestel bestaat uit een 'modulebank' waarin zes modules geplaatst kunnen worden. Op die manier kunnen gebruikers van een modulaire smartphone zelf bijvoorbeeld bepalen welk type accu, camera of processor zij willen gebruiken.

Hot swap

De modules krijgen een zogenaamde 'hot swap' mogelijkheid. Dat betekent dat modules verwisseld en verwijderd kunnen worden terwijl de smartphone aan staat. Wel moeten de modules 'uitgeworpen' worden via het instellingenmenu van het toestel.

Google verwacht in de herfst van dit jaar de eerste testversies van de Project Ara modulaire smartphones te kunnen gaan leveren aan ontwikkelaars. Ontwikkelaars kunnen zich op een speciale website van Google aanmelden voor een prototype van het toestel. De modulaire smartphone van Google komt waarschijnlijk in de eerste helft van 2017 in de winkels te liggen.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie