Hoogste klanttevredenheid bij Simyo, KPN en T-Mobile

25-05-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Connectiviteit, Diensten, Netwerk


Uit onafhankelijk onderzoek van Telecompaper blijkt dat klanten van Simyo, KPN en T-Mobile het meest tevreden zijn over hun telecomaanbieder. Veel klanten van de drie providers zijn dermate tevreden dat zij de providers bovengemiddeld vaak aanbevelen aan anderen.

Opnieuw blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Telecompaper dat telecomaanbieder Simyo de hoogste klanttevredenheid heeft. Naast klanten van Simyo geven ook klanten van KPN en T-Mobile een bovengemiddelde klanttevredenheid aan.

Top 3 meest aanbevolen telecomproviders in de periode november 2015 en april 2016
Top 3 meest aanbevolen telecomproviders in de periode november 2015 en april 2016

Telecompaper heeft doorlopend onderzoeken lopen waarin aan klanten van Telecomproviders wordt gevraagd om op een schaal van 1 tot 10 aan te geven in welke mate een klant zijn of haar provider zou aanbevelen aan familie, vrienden, kennissen of collega's. Deze zogenaamde 'Word of Mouth score' is een goede maatstaf om de klanttevredenheid te meten. Om tot een betrouwbaar meetresultaat te komen zijn meer dan 8.000 klanten van alle Nederlandse telecomproviders ondervraagd.

69% Simyo klanten raadt Simyo aan

69 procent van alle abonnees van Simyo geeft aan dermate tevreden te zijn over Simyo dat zij de provider aan anderen zouden aanbevelen. Daarmee heeft Simyo de hoogste 'Word of Mouth score' (WoM score) van alle Nederlandse providers. Volgens Telecompaper wordt Simyo voornamelijk aangeraden vanwege het specifieke aanbod aan scherp geprijsde sim-only abonnementen. Uit voorgaande WoM-cijfers blijkt dat Simyo structureel de nummer 1 positie bezet, maar ook dat de WoM-scores van de mobiele aanbieders het afgelopen jaar dichter bij elkaar zijn gaan liggen.

T-Mobile timmert hard aan de weg

Ook KPN en T-Mobile doen het erg goed met een WoM score van respectievelijk 66 en 63 procent. Beide aanbieders hebben een groot marktaandeel op de Nederlandse markt. Een jaar geleden kwam T-Mobile nog niet in de top 5 postpaid-aanbieders voor. KPN daarentegen, scoort gedurende het gehele jaar redelijk constant. Alle paanbieders die in het onderzoek zijn meegenomen, blijken nu door minstens de helft van hun klanten aangeraden te worden aan anderen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie