Nederlander nog steeds het meest tevreden met een iPhone

25-05-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Ondanks dat Apple dit jaar te maken heeft gekregen met de eerste krimp in haar iPhone verkopen sinds de introductie van de eerste iPhone in 2007, blijken Nederlanders nog steeds het meest tevreden te zijn over de toestellen van Apple. Ook Samsung scoort steeds beter.

Gebruikers van de Apple iPhone 6S, momenteel het meest actuele iPhone model, zijn te spreken over hun smarpthone, blijkt uit onderzoek van Telecompaper. In de zes maanden tussen november 2015 en april 2016 gaf 90 procent van de ondervraagde Nederlanders met een Apple iPhone 6S aan dit toestel aan te kunnen bevelen aan anderen.

Top 3 meest aanbevolen smartphones van dit moment
Top 3 meest aanbevolen smartphones van dit moment

Ook de nu anderhalf jaar oude Apple iPhone 6 kent veel tevreden gebruikers. Tussen november en april gaf 88 procent van alle gebruikers van dit toestel aan zo tevreden te zijn over de telefoon dat deze het aanraden waard was. Daarmee staat Apple zowel op de eerste als de tweede plek van de ranglijst met meest aanbevolen smarpthones.

Een eervolle derde plaats weet Samsung te bekleden met de nu één jaar oude Samsung Galaxy S6. In de periode tussen november en april gaf 87 procent van alle gebruikers van dit toestel aan zo tevreden met deze smartphone te zijn dat hij of zij het toestel zou aanbevelen aan anderen. Daarmee scoort Samsung ondertussen bijna even hoog als Apple, die al jaren de ranglijst aanvoert.

Opmerkelijk detail is dat de top 3 meest aanbevolen smartphones allemaal 'basis modellen' zijn. De Apple iPhone 6S en de Apple iPhone 6 zijn bijvoorbeeld ook in een groter formaat beschikbaar (respectievelijk de iPhone 6S Plus en de iPhone 6 Plus). Ook van de Samsung Galaxy S6 is een luxere variant beschikbaar (de Samsung Galaxy S6 Edge). Vooral vanwege de hogere prijzen wisten deze luxere uitvoeringen geen van drieën in de top 3 van meest aanbevolen smartphones te eindigen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie