Gigaset ontwikkelt tweede smartphone serie

Gigaset ontwikkelt tweede smartphone serie

30-05-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Ondanks de flop van de eerste generatie Gigaset ME smartphones, die uiteindelijk zelfs niet eens in Nederland zijn uitgebracht, werkt het bedrijf aan een nieuwe generatie smartphones, zo heeft Gigaset bekend gemaakt.

In september 2015 kondigde het Duitse Gigaset, momenteel vooral bekend als fabrikant van DECT telefoontoestellen voor de vaste telefoonlijn, haar eerste serie smartphones aan. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat deze Gigaset ME Pure, de Gigaset ME en de Gigaset ME Pro voor het einde van 2015 in heel Europa in de winkels zouden liggen. Dat is er echter nooit van gekomen.

De drie toestellen zijn enkel in China en in Gigaset's thuisland Duitsland uitgebracht. Een verdere Europese release van de toestellen is niet van de grond gekomen.

Einde Gigaset smartphones

Vorige week berichtte de Duitse website WinFuture dat het doek voor de smartphone tak van Gigaset gevallen zou zijn. De smartphones zouden ook in Duitsland en China niet bepaald hard lopen, op basis waarvan Gigaset besloten zou hebben geen nieuwe smartphones meer te ontwikkelen en de huidige ME smartphones in de 'uitverkoop' te doen.

Nieuwe generatie Gigaset smartphones in ontwikkeling

In een officieel statement heeft Gigaset de berichtgeving krachtig ontkent. Het bedrijf stelt dat de berichtgeving niet klopt en het bedrijf zelfs werkt aan een nieuwe generatie smartphones. Dat zou betekenen dat het bedrijf mogelijk weer tijdens de aankomende IFA nieuwe smartphones gaat presenteren.

Vooralsnog is het onduidelijk of Gigaset enkel op een toekomst mikt op de Duitse en Chinese markt of dat het bedrijf uiteindelijk ook in andere Europese landen actief wil worden als smartphone fabrikant.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie