'Minimale opslagcapaciteit Apple iPhone 7 wordt 32 gigabyte'

'Minimale opslagcapaciteit Apple iPhone 7 wordt 32 gigabyte'

30-05-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Al maanden wordt geroddeld en gespeculeerd over de verwachte Apple iPhone 7 die waarschijnlijk omstreeks september gepresenteerd zal gaan worden. Volgens de jongste geruchten neemt Apple afscheid van het 'gewraakte' 16 gigabyte model en maakt 32 gigabyte tot het standaard model.

In de afgelopen maanden is al veel gezegd en geschreven over de Apple iPhone 7. De geruchten over het toestel spreken elkaar nogal eens tegen, zo ook het gerucht dat vandaag is opgedoken. Volgens een marktonderzoeker van IHS Technology wordt de minimale opslagcapaciteit van de nieuwe Apple iPhone 7 32 gigabyte. Eerdere geruchten wezen echter nog op een 16 gigabyte model.

Gewraakt 16 gigabyte model

Het 16 gigabyte model van de Apple iPhone staat al geruime tijd ter discussie. Door de omvang van het iOS besturingssysteem blijft er voor de gebruiker maar rond de 10 gigabyte aan opslagcapaciteit beschikbaar. Fanatieke muziekliefhebbers of mensen met veel apps op hun toestel lopen al snel tegen de grenzen van deze opslagcapaciteit aan, zeker gezien het bij de Apple iPhone nog steeds onmogelijk is om het geheugen uit te breiden met geheugenkaarten, zoals dat bij de meeste andere smartphones wel het geval is.

32 gigabyte interne opslagcapaciteit is momenteel voor de meeste high-end smartphones van concurrenten de standaard geworden. Als de informatie van IHS Technology klopt, gaat Apple deze 'trend' dit jaar eindelijk ook volgen. Dat zal waarschijnlijk betekenen dat Apple met een 32 gigabyte, 128 gigabyte en een 256 gigabyte uitvoering van de Apple iPhone 7 gaat komen en dat de 32 gigabyte uitvoering van de iPhone 7 het 'instapmodel' gaat worden.

Korreltje zout

Zoals altijd moeten de geruchten rondom de iPhone 7 met een korreltje zout genomen worden, al kan nu wel aangenomen gaan worden dat de geruchten over het toestel steeds concreter gaan worden naargelang de verwachte introductiedatum van de iPhone 7 in september dichterbij komt.

Bron
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie