Samsung presenteert Gear Fit 2 en bijzondere Gear Icon X

03-06-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft in New York twee nieuwe fitness wearables gepresenteerd: de Samsung Gear Fit 2 en de bijzondere Samsung Gear Icon X. Beide wearables zijn in staat om alle sport- en fitnessprestaties te registreren en de gebruiker daarbij muzikaal te ondersteunen.

Zoals verwacht heeft Samsung in New York de Samsung Gear Fit 2 gepresenteerd. Deze 'smartwatch' is een verbeterde uitvoering van de Samsung Gear Fit uit 2014. Dat de Samsung Gear Fit 2 eraan zat te komen was afgelopen weken al diverse malen uitgelekt. Toch bleek Samsung ook nog een verrassing te hebben. Samsung presenteerde gelijktijdig met de Gear Fit 2 ook de bijzondere Samsung Gear Icon X oordopjes.

Samsung Gear Fit 2

Als opvolger voor de Samsung Gear Fit uit 2014 is de nieuwe Gear Fit 2 in diverse opzichten verbeterd. Qua design is is de nieuwe wearable overduidelijk herkenbaar als opvolger van de Gear Fit uit 2014. Het design komt in grote lijnen overeen met de vormgeving van haar voorganger, al is Samsung er wel in geslaagd de vormgeving verder te verbeteren.

Samsung Gear Fit 2
Samsung Gear Fit 2

Aan de binnenkant van de Samsung Gear Fit 2 is een hoop veranderd en verbeterd. Zo beschikt de Gear Fit 2 nu over een GPS ontvanger zodat buitenactiviteiten op basis van GPS nog beter en nauwkeuriger geregistreerd kunnen worden. Uiteraard is ook de hartslagsensor die al aanwezig was in de Gear Fit ook aanwezig in de nieuwe Gear Fit 2.

De Samsung Gear Fit 2 houdt zeer nauwkeurig alle sportprestaties bij
De Samsung Gear Fit 2 houdt zeer nauwkeurig alle sportprestaties bij

De Samsung Gear Fit 2 is aanzienlijk nauwkeuriger dan haar voorganger, zelfs zo nauwkeurig dat de Gear Fit 2 op basis van de bewegingen en snelheid zelf kan detecteren of de gebruiker bijvoorbeeld wandelt, rent, op de crosstrainer staat of de roeimachine gebruikt.

De Samsung Gear Fit 2 - net als haar voorganger - een gebogen rechthoekig AMOLED beeldscherm van 1,5 inch. Via dit touchscreen kan de gebruiker alle statistieken van zijn of haar sportprestaties inzien en krijgt ook updates en notificaties vanaf de gekoppelde smarpthone zoals bijvoorbeeld binnengekomen WhatsApp berichtjes.

De Samsung Gear Fit 2 beschikt over een interne opslagcapaciteit van 4 gigabyte waar de gebruiker circa 1.000 tracks aan muziek op kan zetten. Zo kan de Gear Fit 2 ook stand-alone (zonder koppeling met een smartphone) gebruikt worden en kan de Gear Fit 2 de gebruiker muzikaal motiveren.

Uiteraard is de Samsung Gear Fit 2 stof- en waterbestendig, onderstreept door de IP68 certificering. De Samsung Gear Fit 2 draait op Samsung's eigen Tizen besturingssysteem en is compatible met alle Android smartphones die draaien op Android 4.4 Kitkat of hoger. De beste ervaring kan uit de Gear Fit 2 gehaald worden door de wearable te koppelen met een Samsung smartphone waarop S Health geïnstalleerd staat.

Samsung Gear Icon X

De grote verrassing was de introductie van de Samsung Gear Icon X. Op het oog zijn dit twee volledig draadloze oordopjes die in beide oren gestoken kunnen worden. Het bijzondere aan de Gear Icon X is echter dat in de oordopjes een volledige fitness tracker is verwerkt en de oordopjes zelfs over 4 gigabyte opslagcapaciteit zodat circa 1.000 tracks aan muziek op de oordopjes opgeslagen kunnen worden.

Samsung Gear Icon X
Samsung Gear Icon X

De Samsung Gear Icon X oordopjes zijn zeer compact en worden geactiveerd zodra deze in het de oren gestopt worden. De oordopjes geven gesproken feedback op zowel de activiteiten die opgestart worden als sportprestaties. Aan de buitenzijde bevinden zich op de oordopjes een track-pad waarmee de oordopjes middels tap- en swype-bewegingen bediend kunnen worden.

Samsung Gear Icon X
Samsung Gear Icon X

Bijzonder detail is dat de Gear Icon X oordopjes van diverse sensoren voorzien zijn. Zo kunnen de oordopjes de hartslag, de afgelegde afstand, snelheid, duur van de activiteit en het aantal calorieën dat is verbrand meten en registreren. Deze functionaliteit is zelfs beschikbaar zonder dat de oordopjes met een smartphone gekoppeld zijn.Na de sportactiviteiten kan de data van de Samsung Gear Icon X gesynchroniseerd worden met de S Health app op een smartphone.

De Samsung Gear Icon X oordopjes kunnen opgeladen worden in de hardcase etui
De Samsung Gear Icon X oordopjes kunnen opgeladen worden in de hardcase etui

Beide oordopjes van de Gear Icon X zijn voorzien van kleine ingebouwde oplaadbare batterijen. Wanneer deze batterijen volledig opgeladen zijn, kunnen de oordopjes tot 6 uur achter elkaar gebruikt worden. Samsung levert bij de Gear Icon X een hardcase etui met daarin ook een oplaadbare accu. Daarmee kunnen de oordopjes op een volle accu twee keer volledig opgeladen worden. Uiteraard kan de hardcase etui zelf ook opgeladen worden middels een reguliere smartphone oplader.

Prijs en beschikbaarheid

Samsung heeft bekend gemaakt dat de Samsung Gear Fit 2 vanaf 10 juni verkrijgbaar is in Nederland voor een verkoopadviesprijs van 199 euro. De Samsung Gear Icon X komt aan het einde van het derde kwartaal (medio september) in de winkels te liggen voor een verkoopadviesprijs van 229 euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie