Simyo biedt NFC simkaarten actief aan bestaande- en nieuwe klanten aan

Simyo biedt NFC simkaarten actief aan bestaande- en nieuwe klanten aan

08-06-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Toestellen


Telecomprovider Simyo, dochter van KPN, biedt zowel bestaande als nieuwe klanten actief haar nieuwe type NFC-simkaarten aan. De simkaarten maken nagenoeg iedere smartphone geschikt voor contactloos mobiel betalen.

Simyo is actief begonnen met het aanbieden van NFC simkaarten. Alle klanten van Simyo die sinds 1 februari een abonnement hebben afgesloten bij de provider hebben reeds een NFC simkaart in hun bezit, bestaande klanten die voor 1 februari klant zijn geworden kunnen nu ook een NFC simkaart bestellen. Dat blijkt uit een blogbericht van de provider.

NFC simkaarten zijn nieuwe type simkaarten die nagenoeg iedere smartphone geschikt maken voor mobiel betalen. Omdat de NFC chip in de simkaart ingebouwd is, hoeft de smartphone zelf niet meer over een NFC chip te beschikken om contactloos te kunnen betalen. Hoewel steeds meer smartphones over een ingebouwde NFC chip beschikken, zijn er nog grote aantallen oudere smartphones die een dergelijke NFC chip niet hebben.

Vervangen van bestaande simkaart

Bestaande klanten van Simyo die nog niet over een NFC simkaart beschikken, kunnen hun bestaande simkaart laten vervangen voor een nieuwe 3-in-1 NFC simkaart. Simyo rekent hiervoor éénmalig 5 euro aan kosten voor de vervanging van de simkaart. Klanten van Simyo kunnen de NFC simkaart aanvragen via de 'Mijn Simyo' omgeving op de website van de provider.

Beschikbaar bij KPN en alle KPN dochters

Simyo is een 100% dochter van KPN. Sinds begin dit jaar biedt KPN zelf en via al haar dochters (Telfort en Simyo red.) NFC simkaarten aan. KPN heeft vorig jaar samen met Trans Link Systems een pilot gehouden waarbij de NFC simkaarten van de provider gebruikt konden worden als vervanging voor de OV-chipkaart. Sinds begin dit jaar is de Rabobank de eerste partner van KPN die contactloos betalen aanbiedt via de NFC simkaarten van KPN, Telfort en Simyo.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie