Huawei dochtermerk Honor presenteert Honor 5C voor Europese markt

20-06-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Honor, het dochtermerk van Huawei dat zich met betaalbare maar zeer uitgebreide smartphones richt op de jongere doelgroep, heeft vandaag de Honor 5C aangekondigd voor de Europese markt. Deze smartphone, die in april al in China werd uitgebracht, is vanaf 30 juni verkrijgbaar.

Middels een aankondiging die via een live-stream gevolgd kon worden, heeft Huawei dochtermerk Honor vandaag de Honor 5C officieel voorgesteld voor de Europese markt. De komst van deze smartphone was geen grote verrassing aangezien het toestel eind april al werd gepresenteerd in China. Al tijdens de Chinese introductie was de verwachting dat het toestel ook in Europa uitgebracht zou gaan worden.

Honor 5C
Honor 5C

De Honor 5C is een uitgebreide middenklasse smartphone die voor een zeer scherpe prijs van 199 euro in de verkoop zal gaan. Honor heeft vandaag bekend gemaakt dat het toestel vanaf 30 juni te bestellen zal zijn via de webshop van Huawei en Honor en later ook via geselecteerde Nederlandse telecom (web)winkels geleverd zal gaan worden.

Groot beeldscherm

De Honor 5C heeft een behoorlijk groot IPS-LCD beeldscherm van 5,2 inch gekregen. Het beeldscherm kent daarbij een Full HD beeldschermresolutie.

Krachtige processor

Onder de motorkap is de Honor 5C uitgerust met de nieuwe Kirin 650 chipset, ontwikkeld door Huawei. Op deze chipset bevindt zich een octa-core processor opgebouwd uit een 2 GHz quad-core en een 1,7 GHz quad-core processor. De processor wordt bijgestaan door 2 gigabyte werkgeheugen. Voorts beschikt de Honor 5C over 16 gigabyte interne opslagcapaciteit. Voorts is een geheugenkaartslot voor MicroSD geheugenkaarten van maximaal 128 gigabyte aanwezig.

Op cameragebied is de Honor 5C aan de achterzijde voorzien van een 13-megapixelcamera. Aan de voorzijde van het toestel is een 8-megapixel front-camera geplaatst.

Hoge capaciteit accu

Andere opmerkelijke details van de Honor 5C zijn onder andere de 3.000 mAh accu. De capaciteit van deze accu is behoorlijk hoog in relatie tot de schermdiagonaal van het toestel. Verder valt de vingerafdruksensor op. Het is voor het eerst dat een vingerafdruksensor op een toestel in deze prijsklasse toegepast wordt.

Prijs en beschikbaarheid

De Honor 5C wordt in Nederland uitgebracht voor een zeer scherpe verkoopprijs van 199 euro en is vanaf 30 juni verkrijgbaar. Meer informatie en alle specificaties van de Honor 5C zijn verzameld op onze uitgebreide Honor 5C overzichtspagina.

Combineren met een abonnement?

Vanwege haar scherpe verkoop adviesprijs van 199 euro is de Honor 5C een ideale smartphone om te combineren met bijvoorbeeld een sim-only abonnement. Door een abonnement en toestel los van elkaar af te sluiten en aan te schaffen bent u vandaag de dag vaak goedkoper uit dan wanneer u een toestel in combinatie met een abonnement afneemt bij een provider. Wilt u weten welke abonnement voor u het voordeligste is? Gebruik dan het abonnementsadvies van GSM Helpdesk.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Gerelateerd Nieuws