Sony Xperia XA met nagenoeg randloos beeldscherm gespot in eerste winkels

21-06-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De meest betaalbare en wellicht zelfs ook de best vormgegeven smartphone uit de nieuwe Xperia X serie van Sony, de Sony Xperia XA, is in de eerste Nederlandse winkels gespot. De uitgebreide smartphone is nu verkrijgbaar vanaf 299 euro.

Sony liefhebbers hebben er even op moeten wachten, maar vanaf vandaag is dan eindelijk de Sony Xperia XA verkrijgbaar in Nederland. GSM Helpdesk heeft het toestel op voorraad gespot bij onder andere Coolblue, Typhone en Belsimpel. Met de nieuwe Sony Xperia XA tilt Sony het design van haar smartphones opnieuw naar een hoger niveau. De Xperia XA is namelijk uitgevoerd met een nagenoeg randloos beeldscherm.

Sony Xperia XA
Sony Xperia XA

De Sony Xperia XA is zeker geen onbekende smartphone meer. Sinds haar aankondiging op het Mobile World Congress in Barcelona, afgelopen februari, is er namelijk al behoorlijk wat gezegd en geschreven over dit toestel.

De Sony Xperia XA heeft een nagenoeg randloos beeldscherm
De Sony Xperia XA heeft een nagenoeg randloos beeldscherm

Een middenklasser met top design

Met de Sony Xperia XA heeft Sony goede kaarten in handen voor een verkoopsucces. Het toestel heeft alles in huis om een echte hardloper te worden. De smartphone heeft een oogstrelend mooi design, vooral doordat de randen van het beeldscherm nagenoeg in het luchtledige op lijken te gaan. De glanzende afwerking van de Xperia XA geven de smartphone een hele chique uitstraling.

De Sony Xperia XA heeft een 5 inch groot beeldscherm met een 720p HD beeldschermresolutie. Door het gebruikte beeldschermglas oogt het beeldscherm ongekend helder, scherp en kleurrijk. Het gebruikte beeldschermglas heeft veel weg van het glas van een horloge.

De Sony Xperia XA biedt goede prestaties voor een vriendelijke prijs
De Sony Xperia XA biedt goede prestaties voor een vriendelijke prijs

Goede prestaties voor een vriendelijke prijs

Om de Sony Xperia XA een vriendelijke prijs mee te kunnen geven heeft Sony de smartphone uitgerust met een MediaTek Helio P10 processor. Dit is een 2 GHz octa-core processor. Daarbij heeft de Xperia XA 2 gigabyte werkgeheugen en 16 gigabyte opslagcapaciteit tot haar beschikking, waarvan 10 gigabyte bruikbaar is voor de gebruiker. De Sony Xperia XA beschikt verder over een MicroSD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten van maximaal 200 gigabyte. Dankzij de gebruikte processor beschikt de Sony Xperia XA ook over uitgebreide 4G ondersteuning met downloadsnelheden tot maximaal 150 Mbps.

De Sony Xperia XA is uitgevoerd met de befaamde Exmor RS camera van Sony
De Sony Xperia XA is uitgevoerd met de befaamde Exmor RS camera van Sony

Befaamde Sony camera's

Qua camera biedt de Sony Xperia XA ook echt 'value for money'. Het toestel is namelijk uitgerust met een door Sony zelf ontwikkelde 13-megapixelcamera. De camera heeft de beroemde Sony Exmor RS for Mobile camerasensor wat garant staat voor zeer goede foto's en video's onder nagenoeg alle lichtomstandigheden. Aan de voorzijde beschikt de Sony Xperia XA over een 8-megapixel frontcamera voor bijvoorbeeld selfies en videogesprekken.

De Sony Xperia XA heeft zelfs een fysieke sluitertoets voor de camera
De Sony Xperia XA heeft zelfs een fysieke sluitertoets voor de camera

Android 6.0 Marshmallow

Android liefhebbers komen met de Sony Xperia XA ook aan hun trekken, want het toestel draait direct uit de doos op Android 6.0 Marshmallow, momenteel de nieuwste versie van het Android besturingssysteem. Daarmee krijgen gebruikers onder andere beschikking over de energiebesparingsmogelijkheden van Doze en uitgebreide permissie beheermogelijkheden voor applicaties, nieuwe functies uit Android 6.0.

Beschikbaarheid

De Sony Xperia XA is vanaf vandaag verkrijgbaar bij onder andere Coolblue, Typhone en Belsimpel voor een verkoopadviesprijs van slechts 299 euro. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, roze en goud. Meer informatie en alle specificaties van de Sony Xperia XA zijn verzameld op onze uitgebreide Sony Xperia XA overzichtspagina

Combineren met een abonnement?

Vanwege haar scherpe verkoop adviesprijs van 299 euro is de Sony Xperia XA een ideale smartphone om te combineren met bijvoorbeeld een sim-only abonnement. Door een abonnement en toestel los van elkaar af te sluiten en aan te schaffen bent u vandaag de dag vaak goedkoper uit dan wanneer u een toestel in combinatie met een abonnement afneemt bij een provider. Wilt u weten welke abonnement voor u het voordeligste is? Gebruik dan het abonnementsadvies van GSM Helpdesk.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie