Gerucht: de iPhone verliest zijn audiojack maar verandert verder weinig

Gerucht: de iPhone verliest zijn audiojack maar verandert verder weinig

22-06-2016  |  de redactie  |  Toestellen


Apple verandert dit keer vrij weinig aan de iPhone, schrijft de invloedrijke Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Volgens de geruchten is het belangrijkste aan de nieuwe iPhones dat je er geen gewone koptelefoon meer in kan zetten. De traditionele audiojack verdwijnt. Apple presenteert ze waarschijnlijk in september.

Volgens de Wall Street Journal krijgen de nieuwste iPhones nog steeds een scherm van 4,7 inch of 5,5 inch. Doordat er geen ingang meer is voor een koptelefoon, kan de nieuwe generatie een millimeter dunner worden. Ook worden ze beter waterdicht. 

Ter vergelijking: de huidige iPhone 6s is 7,1 mm dik, de Samsung Galaxy S7 is 7,9 mm en de Galaxy S7 Edge is 7,26 mm. De Huawei P8 is wel nog dunner, met slechts 6,4 mm. Bovendien: wie een iPhone 6 of 6s van dichtbij bekijkt, ziet meteen dat de audiojack de beperking is om hem dunner te maken. Het is de grootste opening in de behuizing en de randjes er omheen zouden anders helemaal verdwijnen. 

De Lighting connector gaat functioneren als poort waarop een koptelefoon geschoven moet worden. Dat levert dan meteen een volgende vraag op: wat doe je nog als de batterij bijna leeg is? Een alternatief is een (prijzige) Bluetooth headset, om toch te kunnen luisteren als de iPhone aan de oplader zit. Mogelijk introduceert Apple een smartconnector net zoals op de iPad Pro om toch een tweede aansluiting te hebben

Volgend jaar in 2017 viert Apple dat de iPhone tien jaar bestaat. Op dat moment staan er grotere veranderingen voor de deur, melden de geheime bronnen van de Wall Street Journal. Voor het scherm wordt overgestapt op OLED technologie en de scanner voor de vingerafdruk komt onder het display te zitten. Dat houdt in dat de schermranden veel dunner kunnen worden dan nu. 

Naar het schijnt kreeg een technicus in China te horen dat deze grote veranderingen meer tijd kosten en dat Apple daarom dit keer afstapt van het oude schema om elke twee jaar een totaal nieuw model te lanceren. 

De Wall Street Journal schrijft dit nu, maar in feite wijzen alle geruchten al maanden in dezelfde richting. Zo zijn er ook geruchten dat Apple stopt met de productie van aluminium behuizingen en weer terugkeert naar glas, net als bij de legendarische iPhone 4. Het is ook geen geheim dat Apple graag af wil van de simkaart - ook dat scheelt weer een klepje. Voor een soft sim komt de modelwisseling van 2016 echter nog te vroeg. 

Als de geruchten waar zijn, komen er in september al een of meerdere uitvoeringen met een dubbele camera. Daar lijkt het tenminste op als we de gelekte afbeeldingen van behuizingen en cases bekijken. Dat houdt in dat Apple de prestaties van de camera wederom op een hoger plan wil brengen

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie