Honor hint op komst 'oogstrelende' Honor 8

28-06-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Al weken laat Huawei dochtermerk Honor in China hints los over de komst van een nieuwe smartphone. Deze Honor 8 belooft volgens de hints de mooiste smartphone van Honor tot nu toe te gaan worden. Honor heeft echter nog geen introductiedatum bekend gemaakt.

Honor, het jongerenmerk van Huawei, hint in China al enkele weken op de komst van een nieuwe smartphone. Volgens de jongste hints luistert het toestel naar de naam 'Honor 8' en is de smartphone het mooiste toestel dat Honor tot nu toe heeft uitgebracht. Wanneer de smartphone gepresenteerd gaat worden heeft Honor nog niet bekend gemaakt, maar afgaande op de hints lijkt de introductie van het toestel in de lucht te hangen.

Honor hint in China op de komst van de Honor 8
Honor hint in China op de komst van de Honor 8

Het lijkt erop dat de Honor 8 veel weg zal hebben van de Huawei P9, het paradepaardje van Huawei van dit moment (zie ook onze review). Sterker nog: het ziet er naar uit dat de Honor 8 eigenlijk zelfs een reïncarnatie van de Huawei P9 zal zijn.

Huawei P9 kloon

Volgens de tot nu toe uitgelekte specificaties komen de specificaties van de Honor 8 nagenoeg geheel overeen met de specificaties van de Huawei P9. Er wordt onder andere melding gemaakt van hetzelfde 5,2 inch grote Full HD beeldscherm, dezelfde Kirin 955 processor, dezelfde hoeveelheid van 4 gigabyte werkgeheugen, dezelfde 12-megapixel dual-camera aan de achterzijde en dezelfde 8-megapixel frontcamera. Het enige verschil dat tot nu toe is uitgelekt is dat de accu van de Honor 8 een capaciteit van 3.200 mAh zal hebben in plaats van 3.000 mAh bij de Huawei P9.

Waarschijnlijk ook voor Europa en Nederland

Aangezien de voorgangers van de Honor 8 (de Honor 7 en de Honor 6) ook in Nederland zijn uitgebracht, ligt het voor de hand dat de Honor 8 later dit jaar ook in Europa en Nederland uitgebracht zal gaan worden. Doorgaans presenteren Huawei en Honor hun toestellen eerst op de Chinese markt, waarna de toestellen enkele weken tot maanden later ook in Europa worden onthuld. Het lijkt er derhalve op dat de Honor 8 dit najaar ook in Nederland beschikbaar zal komen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie