Uitgebreide HTC Desire 830 vanaf vandaag verkrijgbaar

29-06-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De begin juni gepresenteerde HTC Desire 830 is vandaag door GSM Helpdesk in de eerste Nederlandse winkels gespot. De HTC Desire 830 is een bijzonder uitgebreide en complete smartphone en heeft een verkoopadviesprijs van 349 euro.

HTC focust de laatste tijd sterk op het zogenaamde 'middenklasse segment' in Nederland. In de afgelopen maanden heeft HTC opvallend veel toestellen in dit prijssegment uitgebracht om op die manier zoveel mogelijk ijzers in het vuur te hebben liggen. Begin juni kondigde HTC aan dat ook de HTC Desire 830 naar Nederland zou gaan komen. Nu enkele weken later is de HTC Desire 830 door GSM Helpdesk al in de eerste Nederlandse winkels gespot. 

HTC Desire 830
HTC Desire 830

De HTC Desire 830 schurkt qua specificaties en prestaties dicht tegen het high-end segment aan, maar kost desondanks slechts 349 euro. De HTC Desire 830 is een flinke smartphone door haar 5,5 inch grote Full HD beeldscherm. Het toestel valt hiermee feitelijk in het zogenaamde 'phablet segment'.

Krachtige prestaties

De HTC Desire 830 wordt aangedreven door de veel besproken MediaTek Helio X10 processor, een 64-bit octa-core processor met een rekenkracht van 1,5 GHz. Daarbij valt vooral ook de grote hoeveelheid werkgeheugen van maar liefst 3 gigabyte op. Ook de interne opslagcapaciteit van de HTC Desire 830 is met 32 gigabyte groter dan gemiddeld in dit prijssegment. Zoals gebruikelijk bij HTC kan de interne opslagcapaciteit zelfs uitgebreid worden middels MicroSD geheugenkaarten.

4G netwerkondersteuning

Uiteraard beschikt de HTC Desire 830 ook over uitgebreide 4G ondersteuning. De HTC Desire 830 kan overweg met maar liefst zes verschillende 4G frequenties en ondersteunt daarmee nagenoeg alle Europese 4G netwerken. Ook buiten Europa is het toestel dankzij deze uitgebreide 4G ondersteuning op veel netwerken te gebruiken. De HTC Desire 830 is een zogenaamd 'LTE Cat.4' toestel en ondersteunt daarmee downloadsnelheden tot 150 Mbps en uploadsnelheden tot 50 Mbps over 4G netwerken.

Uitgebreide camera's

Op cameragebied is de HTC Desire 830 uitgevoerd met een uitgebreide 13-megapixelcamera aan de achterzijde en HTC's befaamde UltraPixel camera aan de voorzijde. De pixels in de camerasensor van de UltraPixel camera zijn groter dan normaal waardoor deze meer licht kunnen opvangen. Dit resulteert in een betere fotokwaliteit, zelfs bij weinig licht.

Hoogwaardige audio ervaring

Het lijkt erop dat HTC met de Desire 830 een volledige checklist heeft willen afwerken, want zelfs op het gebied van audio laat de Desire 830 eigenlijk niets te wensen over. Op de eerste plaats is de HTC Desire 830 uitgerust met front-facing stereo speakers, wat een heerlijke geluidservaring geeft wanneer de HTC Desire 830 wordt gebruikt voor bijvoorbeeld gaming of het bekijken van video's en films.

Voorts beschikt de HTC Desire 830 ook nog eens over HTC's eigen BoomSound audio technologie en is Dolby Audio aanwezig in he toestel. Beide technologieën verrijken de audio ervaring op het moment dat een headset of hoofdtelefoon wordt aangesloten op het toestel.

HTC Desire 830
HTC Desire 830

Dual-sim ondersteuning

De HTC Desire 830 is verder uitgerust met dual-sim ondersteuning. In het toestel kunnen twee simkaarten tegelijk geplaatst en gebruikt worden. Dit is ideaal voor mensen die nu bijvoorbeeld een zakelijke en een privé telefoon hebben en beide nummers eventueel willen combineren in één smartphone. Bijzonder detail is dat de HTC Desire 830 zowel 2G (GSM), 3G (UMTS) als 4G (LTE) ondersteuning aanbiedt voor beide simkaarten, terwijl veel andere dual-sim smartphones enkel 2G (GSM) ondersteuning bieden voor de tweede simkaart.

Dual Sim smartphones zijn ook ideaal voor mensen die voor langere tijd naar het buitenland gaan. Zo kan de eigen simkaart gecombineerd worden met een simkaart uit het land waar de gebruiker naar toe gaat en kan lokaal bellen via de buitenlandse simkaart en internationaal met de eigen simkaart.

Befaamde HTC Sense interface

De HTC Desire 830 is tot slot voorzien van een 2.800 mAh accu en draait direct uit de doos op Android 5.1 Lollipop. Over het Android besturingssysteem heeft HTC haar eigen befaamde Sense interface geplaatst. De Sense interface van HTC staat bekend om  haar rustige, consistente en vooral functionele vormgeving met hoog bedieningsgemak.

Prijs en beschikbaarheid

De HTC Desire 830 is vandaag door GSM Helpdesk in de eerste Nederlandse winkels gespot en nu al op voorraad bij Belsimpel voor 349 euro. De HTC Desire 830 zal in de komende dagen bij meer Nederlandse (web)winkels beschikbaar komen. Meer informatie en alle specificaties van de HTC Desire 830 zijn verzameld op onze uitgebreide HTC Desire 830 Dual SIM overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10